Windows 10: Θα Κυκλοφορήσουν Το Καλοκαίρι Χωρίς Κόστος Με Windows Hello

Windows 10: Θα Κυκλοφορήσουν Το Καλοκαίρι Χωρίς Κόστος Με Windows Hello

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα έρθουν νωρίτερα από ότι περιμέναμε και οι ‘πειρατές’ θα μπορούν να τα εγκαταστήσουν δωρεάν! Ουσιαστικά η εταιρία θα τα δίνει δωρεάν σε όσους έχουν παλιότερη πειρατική έκδοση των Windows και δεν επιθυμούν να αγοράσουν μια άδεια, αλλά θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, δεν θα προστατεύονται από ιούς και δεν θα αναγνωρίζονται από συνεργάτες της Microsoft. Δεν έχει γίνει σαφές ο σκοπός της εταιρίας και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν πρόκειται για κάποια μονοετής άδεια σαν trial του λογισμικού ή θα έχουν για πάντα τα Windows αλλά με σοβαρούς περιορισμούς.

«Σε ό,τι αφορά τα συστήματα με μη-γνήσια έκδοση Windows, θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 10 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάζει και η κατάσταση της άδειας. Οι μη-γνήσεις εκδόσεις δεν διανέμονται από τη Microsoft και δεν υποστηρίζονται από κανέναν συνεργάτη της εταιρείας. Αν μια συσκευή χρησιμοποιεί μη-γνήσια έκδοση, τότε είναι ευάλωτη σε κενά ασφαλείας, κακόβουλο λογισμικό, απάτες και φέρνει μεγάλο κίνδυνο για κακή λειτουργία του υπολογιστή.»

Όσον αφορά την εγκατάσταση των νέων Windows, επισημοποιήθηκε ότι θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στον δίσκο, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για tablets με 32-64GB μνήμη. Για να επιτευχθεί αυτό, η Microsoft αφαίρεσε την ανάγκη για ξεχωριστό recovery image που καταλάμβανε χώρο μεταξύ 4 και 12GB (θα εξακολουθούν να υπάρχουν τα κουμπιά Refresh και Reset) και χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο συμπίεσης δεδομένων θα εξοικονομούνται περίπου 1.5 έως 2.6GB ακόμα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το νέο γραφικό περιβάλλον για την εγκατάσταση των Windows. Πλέον υπάρχει ένας κύκλος με το ποσοστό ολοκλήρωσης στο κέντρο του. Πριν από αυτόν, το πρόγραμμα ζητάει τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη τα οποία μετά θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση στις υπηρεσίες της εταιρίας και στη ψηφιακή βοηθό Cortana.

Επιπρόσθετα, αποκαλύφθηκε ότι η Microsoft θα χρησιμοποιεί τη τεχνολογία peer-to-peer (P2P) που υπάρχει σε υπηρεσίες όπως του BitTorrent για διαμοιρασμό των ενημερώσεων. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να λάβουν από άλλους χρήστες το απαραίτητο λογισμικό (και όχι από τους servers της Microsoft) και έτσι θα κατεβαίνουν πιο γρήγορα οι ενημερώσεις.

Τέλος, η εταιρία ανακοίνωσε το νέο σύστημα Windows Hello για ταυτοποίηση των χρηστών. Από εδώ και πέρα, τα Windows (ακόμη και για κινητά και tablets) θα υποστηρίζουν αναγνώστες δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αναγνώστες ίριδας και αναγνώστες προσώπου έτσι ώστε οι χρήστες να χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα για την είσοδό τους αντί για τους παραδοσιακούς κωδικούς. Βασίζεται στη τεχνολογία Intel RealSense 3D και πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας κυβερνητικών οργανισμών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι σε 190 χώρες, σε 111 διαθέσιμες γλώσσες, και θα είναι δωρεάν για χρήστες Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1. Επίσης τα κινητά με Windows Phone 8.1 θα αναβαθμιστούν. Θα είναι δωρεάν σε συσκευές Internet of Things και μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την δωρεάν έκδοση για πειρατές θα σας ενημερώσουμε.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.