Αχρηστεύει Ανεπίσημα Αξεσουάρ Το Galaxy Note 3 Με KitKat

Αχρηστεύει Ανεπίσημα Αξεσουάρ Το Galaxy Note 3 Με KitKat

Πριν από μερικούς μήνες είχαν κυκλοφορήσει φήμες για μια νέα πολιτική της Samsung όσον αφορά τα αξεσουάρ των συσκευών της, που πρόκειται να βάλει σε εφαρμογή από το Galaxy Note 3. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν τα επίσημα αξεσουάρ της εταιρείας θα διαθέτουν ολοκληρωμένο κύκλωμα ταυτοποίησης, με αποτέλεσμα την πλήρη λειτουργικότητα με τις συσκευές της κορεάτικης εταιρείας. Ο αντίκτυπος του εγχειρήματος αυτού είναι ότι θα καθίστανται ασύμβατα με τις συσκευές της Samsung όποια αξεσουάρ δεν διαθέτουν το chip αυτό.

Μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας μεταξύ ανεπίσημων αξεσουάρ και Galaxy Note 3, από τη στιγμή όμως που η συσκευή πήρε την έκδοση Android 4.4 KitKat, όλο και πληθαίνουν οι αναφορές των χρηστών ότι άρχισαν τα αξεσουάρ τους να δυσλειτουργούν ή ακόμα να μην λειτουργούν καθόλου. Η εξέλιξη αυτή δεν έχει προκαλέσει σύγχυση μόνο στους χρήστες που προσπαθούν να βρουν λύση για να ανακτήσουν την χαμένη λειτουργικότητα των αξεσουάρ τους, αλλά και στους κατασκευαστές αξεσουάρ καθώς πολλά από τα ήδη πωληθέντα προϊόντα τους δεν είναι συμβατά με το Note 3 και, ίσως, ακόμα και με τα επερχόμενα μοντέλα της Samsung.

Με τη σειρά της, η Samsung απάντησε επί του θέματος στην ιστοσελίδα AllAboutSamsung, δηλώνοντας ότι «για να εξασφαλιστεί μια ευχάριστη και απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης με τα προϊόντα της Samsung, συνιστούμε την χρήση αποκλειστικά γνήσιων και εγκεκριμένων αξεσουάρ Samsung. Εξυπακούεται ότι οι πελάτες μας μπορούν να κάνουν χρήση αξεσουάρ από τρίτους κατασκευαστές. Παρολαυτά, η πλήρης διαλειτουργικότητα μεταξύ των αξεσουάρ και των συσκευών μας, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τη χρήση γνησίων εξαρτημάτων της Samsung, καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το σωστό ταίριασμα μεταξύ εξοπλισμού και αξεσουάρ. Συσχέτιση μεταξύ της έκδοσης 4.4 του Android και της υποτιθέμενης ασυμβατότητας ανεπίσημων αξεσουάρ δεν υφίσταται.»

Η Samsung όμως δεν έδωσε κάποια λύση στον χρήστη για το πώς θα επαναφέρει την λειτουργικότητα των αξεσουάρ του στο επίπεδο που ήταν πρίν την αναβάθμιση σε KiKat. Η εταιρεία οφείλει να βρει λύση για τους κατόχους της phablet-ναυαρχίδας της, αλλιώς κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πλήγμα στην αξιοπιστία της. Προς το παρόν, η σύσταση προς τους κατόχους Note 3 που έχουν ήδη ενημερωθεί στην έκδοση 4.4 ΚitKat, είναι να είναι προσεκτικοί με τα αξεσουάρ που σκοπεύουν να προμηθευθούν μέχρι η κατάσταση να ξεκαθαρίσει πλήρως.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.