Η Amazon Προλαβαίνει Τη Google Και Εξαγοράζει Το Twitch

Η Amazon Προλαβαίνει Τη Google Και Εξαγοράζει Το Twitch

Amazon Twitch

Η Amazon θα εξαγοράσει την υπηρεσία για streaming παιχνιδιών Twitch για περίπου $970 εκατομμύρια, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες. Αρχικά η Google πρόσφερε ένα παρόμοιο ποσό, αλλά με κάποιο τρόπο η Amazon κατάφερε να πείσει τους ιδρυτές της υπηρεσίας να υπογράψουν με αυτή.

Ο Emmett Shear, CEO του Twitch, καθησύχασε τους χρήστες της υπηρεσίας του ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Η εταιρία θα γίνει θυγατρική της Amazon και όσοι δούλευαν για αυτή θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Μάλιστα αναφέρει πως η Amazon πιστεύει στη κοινότητα του και ότι θα βοηθήσει οικονομικά για να γίνει καλύτερη.

Ο Shear δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος να ανακοινώσω ότι ανήκουμε πλέον στην Amazon. Επιλέξαμε την Amazon γιατί πιστεύει στην κοινότητα μας, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και τα ίδια μακροπρόθεσμα οράματα και θέλουν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί γρηγορότερα. Θα διατηρήσουμε τα περισσότερα πράγματα όπως είναι σήμερα: Τα γραφεία μας, τους υπαλλήλους μας, το όνομα μας και πιο σημαντικό απ’ όλα, την ανεξαρτησία μας. Αλλά με την βοήθεια της Amazon θα έχουμε τους πόρους για να σας προσφέρουμε ένα ακόμα καλύτερο Twitch.»

Η Google όλο το καλοκαίρι ακουγόταν ότι θα εξαγοράσει τη πλατφόρμα για το YouTube. Αν και οι φήμες ποτέ δεν επαληθεύτηκαν, ισχυριζόντουσαν πως πρόσφερε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

To Twitch το δημιούργησε μέσα στο 2011 σαν παραλλαγή του Justin.TV που τώρα έχει κλείσει. Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια κατάφερε να αποκτήσει ένα τεράστιο κοινό και να γίνει από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. 55 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα μπαίνουν σε αυτό από τον υπολογιστή, το κινητό, το tablet ή τη κονσόλα τους για να μοιραστούν βίντεο ή δουν άλλα βίντεο από παιχνίδια. Πρόσφατα εφάρμοσε ένα χαρακτηριστικό για απενεργοποίηση της μουσικής σε βίντεο αν υπήρχε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων (όπως κάνει το YouTube) και έτσι οι χρήστες του πίστευαν ότι είναι ένα σημάδι για την μελλοντική εξαγορά.

Η Twitch Interactive Inc. που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 θα εξαγοραστεί από την Amazon.com Inc μέσα στο 2014.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.