Οι Νέοι AMD Επεξεργατές Για Καλύτερη Εμπειρία Gaming

Οι Νέοι AMD Επεξεργατές Για Καλύτερη Εμπειρία Gaming

H AMD δημιούργησε νέα chip για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές με αρχιτεκτονική Kaveri. Με την αρχιτεκτονική αυτή το chip ενσωματώνει 4 πυρήνες CPU και 8 GPU πυρήνες, με τους πυρήνες των γραφικών να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις του συστήματος.

Μια GPU, είτε αυτή είναι κάποια ανεξάρτητη κάρτα γραφικών είτε ενσωματώνεται στον επεξεργαστή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια έξτρα μονάδα επεξεργασίας. Η αρχιτεκτονική Kaveri επιτρέπει τη GPU που του chip να έχει άμεση πρόσβαση στην μνήμη του συστήματος και να εκτελεί αυτόνομες διεργασίες, δηλαδή όπως περίπου κάνει κι ένας CPU πυρήνας. Έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα και εφαρμογές που χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως OpenCL και να βοηθήσει σε εργασίες όπως rendering.

Όσοι ενδιαφέρονται για παιχνίδια θα μείνουν ευχαριστημένοι με την καινούρια κάρτα που έρχεται μέσα στα καινούρια CPU με αναλύσεις 1080p. Ο Kaveri A10-7850K έρχεται δεύτερος για ελάχιστα frame από αυτόν της Intel (i5-4670K), άλλα έρχεται επίσης και με 70$ που οπωσδήποτε παίζουν και αυτά ρόλο στην αγορά. Άλλωστε η AMD μας έχει υποσχεθεί CPU αντίστοιχων των i5 της Intel με πολύ χαμηλότερο κόστος που θα αποδίδουν εξίσου καλά στο gaming.

Επιπλέον, το chip της AMD κατάφερε να ενσωματώσει τρανζίστορ όπως οι αντίστοιχοι Haswell επεξεργαστές της Intel έχοντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερη θερμική και ενεργειακή συμπεριφορά. Έτσι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε notebooks και tablets έχοντας τρομερά αυξημένες επιδόσεις. Επίσης, η ενσωμάτωση του Mantle API φέρνει την αύξηση στις επιδόσεις των παιχνιδιών μέχρι και 45% καθώς το API αυτό κάνει καλύτερη διαχείριση της κάρτας γραφικών περιορίζοντας αρκετά το φαινόμενο του bottleneck από άλλα υποσύστημα του PC.

Τέλος, η αρχιτεκτονική Kaveri μας φέρνει επίσης το TrueAudio. Αυτό δεν είναι πάρα ένα προγραμματιζόμενο audio chip που ενισχύει τον ήχο των παιχνιδιών δίνοντας την αίσθηση της απόστασης και τοποθεσίας ανάλογα το παιχνίδι.

Το κόστος του chip θα κυμαίνεται μέχρι τα 170 δολάρια. Η AMD με αυτήν της την προσπάθεια καλύπτει πλέον όλες τις απαιτήσεις του χρήστη και ευελπιστεί, αν όχι να “χτυπήσει”, τουλάχιστον να ανταγωνιστεί την Intel που κυριαρχεί στον τομέα αυτό.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.