Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Android Δεν Υποστήριζε Οθόνες Αφής Πριν Το iPhone

Το Android είχε δημιουργηθεί από την αρχή ώστε να χτυπήσει την μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητών της εποχής του. Έτσι πριν το iPhone δεν υποστήριζε οθόνες αφής. Αυτό γιατί τα BlackBerry δεν είχαν οθόνες αφής και τα πρώτα Android σχεδιάστηκαν με QWERTY πληκτρολόγιο.

Σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύφθηκαν σε δίκη, το 2006 το Android δεν υποστήριζε τις οθόνες αφής και αυτό αναφερόταν σε έγγραφα της ίδιας της Google η οποία έκανε επίδειξη τη πλατφόρμα στις κατασκευάστριες εταιρίες. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως «οι οθόνες αφής δεν θα υποστηρίζονται» και:

«Το προϊόν σχεδιάστηκε με την παρουσία διακεκριμένων φυσικών κουμπιών σαν δεδομένο. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα βασικό στα προϊόντα που τα απαγορεύει να υποστηρίζουν οθόνες αφής στο μέλλον.»

Με την άφιξη του iPhone το 2007 όμως όλα άλλαξαν. Η Google έβαλε στις απαιτήσεις του λειτουργικού την οθόνη αφής και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και έφτασαν στο σήμερα. Η παραπάνω φωτογραφία υπήρχε στα πρώτα Android SDK και παρουσιάζει ένα κινητό με QWERTY πληκτρολόγιο και κουμπιά πλοήγησης όπως τα BlackBerry της εποχής.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: