Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

4 Στα 5 Κινητά Είναι Android, 2 Στα 3 Από Αυτά Είναι Samsung

Samsung Galaxy Round

Φαίνεται πως η αγορά των smartphone κυριαρχείται από το Android και συνεπώς όποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτήν είναι και ο κυρίαρχος των κινητών. Στη προκειμένη περίπτωση η Samsung!

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της IDC δείχνουν ξεκάθαρα πως το Android OS που αναπτύσσουν Google και άλλες εταιρίες είναι το κυρίαρχο λειτουργικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον. Συγκεκριμένα, 4 στα 5 έξυπνα κινητά που πωλούνται χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό σύστημα. Ακόμα πιο αναλυτικά, από τα 261,1 εκατομμύρια smartphones που αγοράστηκαν το τελευταίο τρίμηνο, το 81% από αυτά (δηλαδή 211,6 εκατ.) τρέχει το Android, και για πρώτη φορά ξεπερνά το σύστημα αυτό το 80%.

IDC Q3 2013

Επιπλέον, είναι τεράστια η αύξηση των phablet, δηλαδή συσκευές με οθόνες μεταξύ 5 με 7 ίντσες. Χαρακτηριστικά πέρσι αυτά τα ‘κινητά’ είχαν μερίδιο μόλις 3%, ενώ φέτος αυτό εκτοξεύτηκε στο 21%. Όπως είναι λογικό όλες οι εταιρίες τώρα αναπτύσσουν phablets, και κάποιες από αυτές είναι οι Sony, HTC, Alcatel, φυσικά η Samsung που ξεκίνησε αυτή τη μόδα με το Note, και άλλες. Έξω από το παιχνίδι παραμένει -προς το παρών- η Apple και ίσως το πληρώσει αυτό αργότερα.

Τα νέα είναι εξίσου καλά και για τη Microsoft. Οι πωλήσεις των Windows Phone smartphone σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρσι, κατά 40%. Ενώ αυτά ακούγονται καλά νέα, στη πραγματικότητα το λειτουργικό της Micorosoft μένει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό και με προσπάθεια από τη BlackBerry, ίσως το BlackBerry OS ξεπεράσει το WP.

Localytics Android Market Share

Τέλος, αυτό που λέγαμε στην αρχή, η Samsung κατέχει την αγορά των Android. Τα στατιστικά της Localytics δείχνουν πως οι Κορεάτες κατέχουν το 63% αυτής της αγοράς. Μάλιστα 8 στα 10 κορυφαία Android smartphone είναι δικά της, με πρώτα τα Galaxy S, με την 8η θέση να την έχει το One της HTC και την 9η το Droid Razr της Motorola.

Πηγές: 1, 2

Μοιράσου το με τους φίλους σου: