Το Android TV Προσφέρει Το Play Store Στις Τηλεοράσεις

Android TV

Η Google στο I/O 2014 ήταν ξεκάθαρη: θέλει το Android παντού, από το κινητό και το tablet στο ρολόι και στο αμάξι. Τώρα το βάζει και στις τηλεοράσεις με το Android TV.

Το Android TV είναι μια νέα πλατφόρμα για τις μοντέρνες τηλεοράσεις, τις smart TV, η οποία επικεντρώνεται στο περιεχόμενο σειρών και ταινιών. Το Android αυτό προσφέρει πρόσβαση στο Google Play Store έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να κατεβάζουν σειρές και ταινίες και να τις βλέπουν κατευθείαν στη τηλεόραση. Φυσικά με χρέωση… Εκτός από αυτά, θα υπάρχουν και παιχνίδια τα οποία θα μπορεί να τα παίζει ο χρήστης με ένα συνηθισμένο χειριστήριο κονσόλας.

Ο χειρισμός της τηλεόρασης με Android TV είναι πολύ εύκολος. Ο χρήστης μπορεί να τη χειριστεί μέσω φωνητικών εντολών, μέσω εφαρμογής στο Android κινητό του ή στο smartwatch, με το χειριστήριο κονσόλας ή βέβαια με το κλασικό τηλεχειριστήριο τηλεόρασης. Με φωνητικές εντολές ο χρήστης μπορεί επίσης να κάνει αναζήτηση με τη βοήθεια του Google και να του εμφανίσει πληροφορίες για ταινίες (πχ: ποιες ταινίες έλαβαν βραβείο το 2002) και ηθοποιούς (πχ: ποια πρωταγωνιστεί στο The Hunger Games). Στο αποτελέσματα μπορεί επίσης να δει βίντεο στο YouTube ή την αντίστοιχη ταινία στο Play για να την αγοράσει ή να την νοικιάσει.

Οι πρώτες τηλεοράσεις με Android θα κυκλοφορήσουν από μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες, όπως οι Sharp και Sony, ενώ άλλες εταιρίες εργάζονται επάνω σε set-top boxes.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.