AOC I2272PWHUT 22″: Review – Παρουσίαση

AOC I2272PWHUT 22″: Review – Παρουσίαση

Τα monitors με οθόνη αφής έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και μαζί τους έχουν έρθει τα monitors με ανακλινόμενες βάσεις. Η AOC είναι μία από τις εταιρίες που ασχολείται με τέτοιου είδους monitors, και όπως μας έχει αποδείξει στο παρελθόν γνωρίζει πολύ καλά πως να φτιάχνει οθόνες υπολογιστών.

Το AOC I2272PWHUT είναι ένα από τα monitors της εταιρίας με οθόνη αφής και ανακλινόμενη βάση. Έρχεται με οθόνη 21,5-ιτνσών (54,7cm), IPS panel, ανάλυση 1920 x 1080 pixels και πολλά άλλα για να αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση. Αξίζει όμως τα λεφτά του;

DESIGN ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η οθόνη I2272PWHUT έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Κάθε κομμάτι της είναι μαύρο με εξαίρεση το πλαϊνό τμήμα και τη βάση τα οποία είναι γκρι. Στο μπροστινό μέρος αντικρίζουμε το λογότυπο της κατασκευάστριας και τα απαραίτητα κουμπιά, ενώ από πίσω υπάρχει χαραγμένο ξανά το όνομα «AOC». Αυτό που δεν μας εντυπωσίασε είναι τα υλικά κατασκευής. Η AOC έχει βάλει παντού γυαλιστερά πλαστικά, κάτι που παραπέμπει σε φθηνή οθόνη και όχι σε κάποια της τάξης της. Δεν υπάρχει κάτι επάνω της που να θυμίζει ότι κοστίζει πάνω από €300 (σε ότι αφορά τα υλικά κατασκευής).

AOC I2272PWHUT back

Το stand στο πίσω μέρος χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να βγει, αλλά μόλις βγει μπορεί να στηρίξει άνετα την οθόνη. Η κύρια-ελάχιστη κλίση είναι 15° προς τα πίσω, αλλά μπορεί να πάει μέχρι και 57°. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια λειτουργία περιστροφής ή κάποια λειτουργία ρύθμισης του ύψους όπως γίνεται με άλλα monitors.

AOC I2272PWHUT ports

Σε ότι αφορά τις συνδέσεις, το I2272PWHUT δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Καταρχάς έχει δύο εισόδους HDMI με υποστήριξη της τεχνολογίας MHL για σύνδεση συμβατών smartphones και προβολή του περιεχομένου από αυτά στο monitor. Επιπρόσθετα, δέχεται VGA καλώδια, έχει jacks για είσοδο και έξοδο ήχου, webcam, στερεοφωνικό μικρόφωνο και USB hub με δύο θύρες USB 2.0 και δύο USB 3.0 (η μία υποστηρίζει και Quick Charge). Μπορεί ένας απλός χρήστης να μην χρειάζεται τόσες επιλογές, αλλά για τους απαιτητικούς είναι ωραία extra πράγματα που έχει βάλει η AOC.

AOC I2272PWHUT side ports

Τέλος, στο πλαϊνό μέρος της οθόνης υπάρχουν οι δύο από τις τέσσερις USB θύρες και χάρη σε αυτή τη τοποθέτηση μπορείτε να συνδέσετε χωρίς καμία δυσκολία μια συσκευή.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Το AOC I2272PWHUT ενσωματώνει στερεοφωνικά ηχεία (ισχύος 2x2W) και για αυτό οι χρήστες μπορούν άνετα να συνδέσουν ένα set-top box μηχάνημα ή μια κονσόλα και να αρχίσουν να βλέπουν ταινίες ή να παίζουν παιχνίδια. Ο ήχος είναι καλός με την ένταση και χαμηλά επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα υψηλά. Επίσης θα προτιμούσαμε να είχαν τοποθετηθεί τα ηχεία στο μπροστινό μέρος για καλύτερη ακρόαση.

Για όσους αναρωτιέστε για τη ποιότητα της κάμερας της οθόνης, μπορούμε να πούμε ότι δεν θα απογοητευτείτε. Καταγράφει 30 καρέ το δευτερόλεπτο (δηλαδή έχει ομαλή εικόνα) και για βίντεο-κλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ή σε δωμάτιο με φωτισμό τα πάει μια χαρά. Όταν υπάρχει χαμηλός φωτισμός η ποιότητα πέφτει, όμως αυτό είναι αναμενόμενο και αποδεχτό – στο κάτω-κάτω μιλάμε για οθόνη υπολογιστών. Με τη βάση τοποθετημένη στο βασικό της σημείο (15°), η κάμερα βλέπει ακριβώς το πρόσωπο του χρήστη. Το μικρόφωνο τα πηγαίνει και αυτό καλά, οπότε μπορείτε μιλάτε στο Skype χωρίς κάποιο επιπλέον περιφερειακό.

Το monitor έχει panel αφής το οποίο τα Windows 8 το αναγνωρίζουν με τη μία (όπως και τα ηχεία, το μικρόφωνο και τη κάμερα). Υποστηρίζει μέχρι και 10 δάχτυλα ταυτόχρονα και έχει την ομαλότητα και ανταπόκριση που θα περιμένατε από μια οθόνη αφής του 2015.

Στο κομμάτι της ενέργειας, το monitor της AOC δεν παίρνει καλό βαθμό. Τρέχει με 28 W με μέγιστη φωτεινότητα (250 cd/m²) και με 27 W με τη φωτεινότητα ρυθμισμένη στο 80% (200 cd/m²). Δηλαδή 202 W/m². Σε σύγκριση, ένα απλό PC monitor λειτουργεί με περίπου 125 W/m².

Το σημαντικότερο κομμάτι ενός monitor είναι η οθόνη. Ευτυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μας απογοητεύει. Τα χρώματα είναι εντάξει, το λευκό είναι εντάξει και το μαύρο είναι εντάξει, αλλά θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο σκούρο. Για χρήση γραφείου όλα θα φαίνονται τέλεια. Το μόνο που μας πειράζει είναι οι αντανακλάσεις επάνω στην οθόνη, αλλά αυτό λύνεται τοποθετώντας το monitor λίγο διαφορετικά.

AOC I2272PWHUT - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  • Σώμα και Ποιότητα Κατασκευής
  • Οθόνη
  • Χαρακτηριστικά
4

Σύνοψη

Το AOC I2272PWHUT είναι ένα κορυφαίο monitor με ανακλινόμενη βάση με καλή εικόνα και μεγάλο εύρος συνδέσεων. Η προ-εγκατεστημένη κάμερα, το μικρόφωνο, το USB hub και η MHL υποστήριξη είναι σίγουρα θετικές προσθήκες. Τα γυαλιστερά πλαστικά του και η οθόνη που δεν είναι αντι-αντανακλαστική, όμως, δημιουργούν μια κακή πρώτη εντύπωση σε όποιον δεν την ξέρει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.