AOC u3477Pqu: Ένα PC Monitor 34 Ιντσών Με 4K Ανάλυση

AOC u3477Pqu: Ένα PC Monitor 34 Ιντσών Με 4K Ανάλυση

AOC u3477Pqu

Η AOC ανακοίνωσε άλλο ένα monitor που στοχεύει στους λάτρεις του κινηματογράφου και στους επαγγελματίες που χρειάζονται μια τεράστια οθόνη για να ανοίγουν πολλαπλά παράθυρα. Το όνομά του είναι AOC u3477Pqu και έρχεται με μια οθόνη 86,7 εκατοστών, δηλαδή 34 ίντσες.

Το monitor AOC u3477Pqu έχει μια UltraWide πανοραμική 21:9 οθόνη η οποία εξοπλίζεται με 4,95 εκατ. pixels. Για αυτό το λόγο ο κάτοχός της μπορεί να παρακολουθήσει τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες χωρίς μαύρες μπάρες στα πλάγια του βίντεο, ή μπορεί να δει ταινία και να σερφάρει παράλληλα στο διαδίκτυο ή να παίζει παιχνίδια «χάρη στην άψογη “συνεργασία” μεταξύ hardware και software.»

Η οθόνη διαθέτει μια πληθώρα διαφορετικών θυρών, όπως USB 3.0 και DisplayPort, καθώς επίσης και θύρα HDMI με λειτουργία MHL η οποία επιτρέπει στο χρήστη να προβάλλει απευθείας στη μεγάλη οθόνη περιεχόμενο από smartphones και tablets. Ενσωματώνει επίσης ηχεία ισχύος 3W και VESA για τοποθέτηση σε τοίχο. Θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 με εγγύηση 3 ετών, υπηρεσία επί τόπου αντικατάστασης και τιμή €889.

[showhide type=”pressrelease”]

Άμστερνταμ, 22 Ιουλίου 2014 – Νέα και “μεγάλα” πρότυπα θέτει η AOC, καθώς με την u3477Pqu η εξειδικευμένη εταιρία οθονών συνδυάζει το μεγάλο μέγεθος με την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Η 86,7 εκ. (34″) WQHD οθόνη είναι η σωστή επιλογή τόσο για τους λάτρεις του κινηματογράφου όσο και για τους απαιτητικούς χρήστες πολλαπλών εργασιών. Εκπληκτική καθαρότητα εικόνας, λεπτομέρεια και 1,07 δισεκατ. χρώματα εξασφαλίζουν εικόνα υψηλής ανάλυσης με 4,95 εκατ. pixels στην UltraWide πανοραμική 21:9 οθόνη. Διαθέτει εντυπωσιακή ανάλυση 3440×1440 pixels στη μεγαλύτερη του ενός τ.μ. επιφάνειά της, ενώ η αναλογία διαστάσεων επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν ταινίες χωρίς τις μαύρες μπάρες στο πάνω και κάτω μέρος. Χάρη στην άψογη “συνεργασία” μεταξύ hardware και software, οι χρήστες μπορούν εύκολα να παρακολουθούν μία ταινία και να παίζουν παιχνίδι στον υπολογιστή την ίδια ώρα στην ίδια οθόνη. Παράλληλα με την πληθώρα διαφορετικών θυρών, όπως USB 3.0 και DisplayPort, η AOC παρέχει ενσωματωμένη θύρα HDMI με λειτουργία MHL, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να προβάλλει απευθείας στη μεγάλη οθόνη περιεχόμενο από smartphones και tablets.

Επαναπροσδιορίζοντας την παραγωγικότητα
Οι συντάκτες τεχνολογίας, οι μηχανικοί, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής αγοράς, όπως και κάθε επαγγελματίας που εργάζεται με υπολογιστικά φύλλα, θα εκτιμήσουν τα οφέλη του μοντέλου που ενισχύουν την παραγωγικότητά του. Οι μέρες ατελείωτου scrolling ή εναλλαγής μεταξύ παραθύρων είναι πλέον παρελθόν, καθώς η επιφάνεια εργασίας της οθόνης των 79.9×33,5 εκ.– μεγαλύτερης του ενός τ.μ. – επιτρέπει στο χρήστη να τοποθετήσει σχεδόν τέσσερις σελίδες DIN A4 τη μία δίπλα στην άλλη ή να παρακολουθήσει την επισκόπηση περισσότερων των 16 παραθύρων video, π.χ. από κάμερες παρακολούθησης, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς παραμόρφωση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως το ύψος της οθόνης είναι το ίδιο με οθόνης 27’’. Έτσι ο χρήστης δε χρειάζεται να μετακινεί το κεφάλι του κατά την προβολή περίπλοκων διαγραμμάτων. Επιπλέον, λόγω του μεγέθους και της ευκρίνειας και λεπτομέρειας της εικόνας, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση περιεχομένου σε ομάδες ανθρώπων. Αξιοσημείωτες είναι και οι λειτουργίες picture-in-picture και picture-by-picture, οι οποίες επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρακολούθηση εικόνων από διαφορετικές πηγές. Επίσης, χάρη στο πρωτοποριακό λογισμικό Screen+ της AOC το οποίο διαχωρίζει τη μεγάλη οθόνη σε 4 τμήματα, οι χρηματιστές, για παράδειγμα, δε χρειάζεται να επιλέξουν μεταξύ της παρακολούθησης των κινήσεων του χρηματιστηρίου και της ολοκλήρωσης εξίσου σημαντικών εργασιών για την επόμενη μέρα. Η πλήρως εργονομική ευελιξία έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Έτσι, η 34’’ οθόνη έρχεται με εύρος χαρακτηριστικών που βοηθούν στη μείωση της κόπωσης: ρυθμίσεις ύψους ως 130 χιλ., pivot, περιστροφή και κλίση. Επιπλέον, η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί σε βάσεις τοίχου και ράφια VESA.

Επαναπροσδιορίζοντας την ψυχαγωγία
Η u3477Pqu, η μεγαλύτερη IPS οθόνη της AOC, διαθέτει τον εντυπωσιακό αριθμό των 4,95 εκατ. pixel σε μια διαγώνιο 86,7 εκ. (34″). Για τους απαιτητικούς χρήστες πολλαπλών εργασιών και τους λάτρεις του σινεμά, καθώς και για εκείνους που θέλουν μία οθόνη που να συνδυάζει την παραγωγικότητα με την κινηματογραφική αίσθηση, η u3477Pqu προσφέρει την κορυφαία και καθαρότερη εικόνα σε πρότυπο 21:9. Περισσότερα από 1 δισεκατ. χρώματα μπορούν να παραχθούν χάρη στη λειτουργία Real 8-bit +FRC. Το εντυπωσιακό μοντέλο 34’’ προσφέρει πολύ υψηλό ρυθμό ανανέωσης 60 Hz και χρόνο απόκρισης pixel μόλις 5 ms. Έτσι η οθόνη είναι κατεξοχήν κατάλληλη για έντονη ψυχαγωγία, όπως τα παιχνίδια υπολογιστή. Επιπλέον, με την u3477Pqu η AOC κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά το θέμα της ομοιομορφίας Mura και να εξαλείψει την αίσθηση “νέφους” που εμφανίζεται συνήθως σε σκοτεινές οθόνες. Εξοπλισμένη με πληθώρα πηγών σήματος, σπουδαία διαχείριση χρώματος, πεντακάθαρη εικόνα και ένα σετ ενσωματωμένων ηχείων ισχύος 3W, η οθόνη είναι ιδανική για την παρακολούθηση ταινιών που απαιτούν υψηλότατη ανάλυση και ήχο. Επιπροσθέτως, ο κομψός σχεδιασμός του εξαιρετικά λεπτού πλαισίου επιτρέπει στους χρήστες πολλών οθονών να τις ομαδοποιούν, ώστε να εμφανίζεται ως ένας ενιαίος χώρος εργασίας. Η οθόνη 34” διαθέτει υψηλής ποιότητας IPS πάνελ για εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης μέχρι 178° τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Επιπλέον, με φωτεινότητα 320 cd/m², η u3477Pqu είναι κατάλληλη και για περιβάλλον εργασίας με έντονο φυσικό φως.

Πράσινη συνδεσιμότητα
Όπως και σε πολλές άλλες οθόνες της, η AOC προσφέρει την u3477Pqu με πολλαπλές συνδέσεις φροντίζοντας παράλληλα και για το περιβάλλον. Παράλληλα με τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας, όπως τα EnergyStar 6.0 και TCO 6.0, το μοντέλο διαθέτει έξυπνα λογισμικά, όπως τα Eco Mode και e-Saver. Επιπλέον, η AOC εξοπλίζει την 34″ οθόνη με 4 θύρες USB, δύο για κάθε ένα από τα 2.0 και 3.0 πρότυπα. Τέλος, η ενσωματωμένη DisplayPort εξασφαλίζει τη γρήγορη και απρόσκοπτη μετάδοση της εικόνας. Για τους λάτρεις του Android, η υποδοχή HDMI υποστηρίζει MHL (Mobile High-Definition Link). Το MHL επιτρέπει στο χρήστη να προβάλλει απευθείας στη μεγάλη οθόνη περιεχόμενο από smartphones και tablets. Έτσι, συνδέοντας ένα smartphone με την 34″ WQHD, οι βιντεοκλήσεις γίνονται μία ξεχωριστή εμπειρία, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιδείξει με ευκολία παρουσιάσεις αποθηκευμένες στο κινητό του.

Η AOC παρέχει για την u3477Pqu εγγύηση 3 ετών με υπηρεσία επί τόπου αντικατάστασης. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2014 με ενδεικτική προτεινόμενη τιμή τα 889€.

[/showhide]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.