Η Apple Ανακοίνωσε Επίσημα Τα iPhone 6S Και iPhone 6S Plus

Η Apple Ανακοίνωσε Επίσημα Τα iPhone 6S Και iPhone 6S Plus

Η Apple σε προγραμματισμένη εκδήλωση στις 9/9 ανακοίνωσε επίσημα τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus. Τα νέα iPhone σχεδιαστικά είναι ίδια, ωστόσο έχουν διάφορες αναβαθμίσεις στο hardware και νέα χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν ακόμα και όσους δεν θα το αγοράσουν. Χαρακτηριστικά ο Tim Cook στην εκδήλωσε ανέφερε «Το iPhone 6s είναι το πιο δυνατό iPhone στον κόσμο. Συνεπώς είναι το πιο δυνατό κινητό τηλέφωνο στον κόσμο.»

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που προστέθηκε στα iPhone 6S και iPhone 6S Plus είναι το ‘3D Touch.’ Όπως και το Force Touch στο Apple Watch και στο trackpad των MacBook, επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδρά με τη συσκευή χρησιμοποιώντας διαφορετικά στάδια πίεσης επάνω στην οθόνη. Για παράδειγμα, ανάλογα με το πόσο θα πιέσει ο χρήστης την οθόνη όταν βλέπει ένα βίντεο τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει το βίντεο (2x, 4x, 6x). Φυσικά θα γίνει πολύ πιο χρήσιμο μόλις οι προγραμματιστές ενσωματώσουν διάφορες συντομεύσεις στις εφαρμογές τους ή κρυφά μενού. Το 3D Touch έχει ενσωματωθεί παντού στο λειτουργικό, ακόμα και στην αρχική οθόνη – άμα πιέσουμε το εικονίδιο μιας εφαρμογής θα μας εμφανίσει γρήγορες συντομεύσεις. Το 3D Touch το υποστηρίζουν ήδη όλες οι εφαρμογές της Apple και διάφορες τρίτων προγραμματιστών, όπως το Facebook και το Instagram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τα iPhone πλέον βασίζονται στο νέο chipset Apple A9 το οποίο κατασκευάζεται στα 14nm. Προσφέρει 70% ταχύτερες επιδόσεις CPU σε σχέση με το A8 και 90% καλύτερες επιδόσεις στην απόδοση γραφικών. Σε άλλα χαρακτηριστικά έχουμε 12-megapixels κάμερα με Dual LED flash και εγγραφή 4K βίντεο, 5-megapixels εμπρόσθια κάμερα, LTE-A Cat 6 (300/50 Mbit/s) συνδεσιμότητα, NFC για πληρωμές μέσω Apple Pay και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID 2ης γενιάς για πιο γρήγορη ανάγνωση. Η οθόνη στο 6S έχει διαγώνιο 4,7-ίντσες με ανάλυση 750 x 1334 pixels (326 ppi), ενώ στο 6S Plus έχει διαγώνιο 5,5-ίντσες με ανάλυση 1080 x 1920 pixels (401 ppi). Να σημειώσουμε ότι διαθέτει και το χαρακτηριστικό ‘Retina Flash’ χάρη στο όποιο η οθόνη φωτίζεται 3 φορές περισσότερο από το κανονικό για να βγάλει selfie ο χρήστης με τη μπροστινή κάμερα (υπάρχει ένα μικρό chip για αυτό).

Σε ότι αφορά το λογισμικό έχουμε το iOS 9 που θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου. Έχουμε ήδη αναφέρει όλες τις αλλαγές που έγιναν στη νέα έκδοση ωστόσο δεν γίνεται να παραλείψουμε το νέο χαρακτηριστικό για το iPhone 6s: Live Photos. Με αυτό όταν ο χρήστης φωτογραφίζει κάτι, το iPhone αποθηκεύει και 1-3 δευτερόλεπτα πριν τη λήψη και έτσι όταν βλέπει τις φωτογραφίες βλέπει και τι έγινε πριν και μετά. Κάτι σαν GIF εικόνες. Είναι προ-επιλεγμένο για να μην χρειάζεται να κάνει κάτι ο χρήστης. Στο gallery οι εικόνες εμφανίζονται στατικές αλλά άμα ο χρήστης τις πιέσει αρχίζουν και κινούνται. Για να καταλάβετε καλύτερα πρέπει να δείτε το παρακάτω βίντεο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ιδέα δεν είναι καινούργια αλλά σίγουρα η Apple το έκανε σωστά. Οι εικόνες μπορούν να προβληθούν σε κάθε συσκευή της Apple, ακόμα και στο Watch.

Τέλος, η Apple για να αποτρέψει το λύγισμα των iPhone 6S χρησιμοποίησε ανθεκτικότερο αλουμίνιο, συγκεκριμένα το 7000 series που διαθέτει και το Apple Watch, και για αυτό τα 6s έγιναν ελάχιστα πιο χοντρά (στα 7.1 mm και 7.3 mm αντίστοιχα) και βαριά. Η εταιρία θα αρχίσει να δέχεται προ-παραγγελίες στις 12 Σεπτεμβρίου και θα τα κυκλοφορήσει στις πρώτες αγορές στις 25 Σεπτεμβρίου. Θα κυκλοφορήσουν με χωρητικότητα 16/64/128 GB σε τέσσερα χρώματα (Space Gray, Silver, Gold, Rose Gold) και οι τιμές θα παραμείνουν οι ίδιες με των iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

  • iPhone 6S 16GB – Τιμή: $199 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S 64GB – Τιμή: $299 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S 128GB – Τιμή: $399 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S Plus 16GB – Τιμή: $299 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S Plus 64GB – Τιμή: $399 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S Plus 128GB – Τιμή: $499 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.