Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Apple HomeKit Για Αυτοματοποίηση Του Σπιτιού Μέσω Του iOS

Apple HomeKit

Η Apple στο συνέδριο WWDC ανακοίνωσε τη πλατφόρμα Apple HomeKit η οποία θα υπάρχει στο iOS ώστε να ελέγχει όλες τις ‘έξυπνες’ συσκευές του σπιτιού.

Ο Craig Federighi, ο ανώτερος αντιπρόεδρος στο τμήμα λογισμικού της Apple, αναφέρει πως «στο άμεσο μέλλον έρχονται στην αγορά πολλές αυτόματες συσκευές για το σπίτι και όλες έχουν την εφαρμογή τους» και για αυτό το λόγο το Apple HomeKit έρχεται να τις ενώσει. Μέσω της πλατφόρμας αυτής η Apple θα παρέχει ένα κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας το οποίο θα το ενσωματώνουν οι κατασκευαστές και το iOS θα το αναγνωρίζει. Παράλληλα, η σύνδεση μεταξύ της οικιακής συσκευή και του iPhone/iPad θα πραγματοποιείται με ασφάλεια ώστε μόνο η συσκευή του χρήστη να μπορεί να ξεκλειδώνει τη πόρτα του χρήστη.

Με το Apple HomeKit τα κινητά και tablets με iOS θα έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Αν για παράδειγμα ο χρήστης πει στο Siri «Get ready for bed», το κινητό ή το tablet θα διασφαλίζει πως η πόρτα του γκαράζ είναι κλειστή, οι πόρτες του σπιτιού είναι κλειδωμένες, θα προσαρμόζει τον θερμοστάτη και θα χαμηλώνει τα φώτα. Φυσικά, ο χρήστης μεμονωμένα θα μπορεί να προσαρμόζει κάθε συσκευή.

Η Apple έχει συνεργαστεί με εταιρίες κολοσσούς, όπως Philips και Haier, ώστε να κάνουν τις συσκευές τους συμβατές με το εγχείρημα HomeKit.

Apple HomeKit Feauters

Μοιράσου το με τους φίλους σου: