Η Apple Κυκλοφόρησε Το iOS 8.1

Apple iOS 8, Όλες Οι Αλλαγές

iOS 8 Continuity

Η Αpple όπως είχε υποσχεθεί, κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου το iOS 8.1 για όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές. Εννοείται ότι με τον όρο «υποστηριζόμενες συσκευές» αναφερόμαστε στα iPhone, στο iPod touch 5ης γενιάς και στα iPad που πήραν επίσημη αναβάθμιση στο iOS 8.

Η μεγαλύτερη προσθήκη στη νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple είναι η ενεργοποίηση του Apple Pay. Με το Apple Pay οι χρήστες των iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 και iPad mini 3 θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές απλά ακουμπώντας τη συσκευή τους στο ειδικό μηχάνημα στο κατάστημα όπου βρίσκονται. Το Pay χρησιμοποιεί τον αισθητήρα TouchID που βρίσκεται στις προαναφερόμενες συσκευές για μέγιστη ασφάλεια και συνεργάζεται με το Passbook μέσω του οποίου ο χρήστης διαχειρίζεται τις κάρτες του.

Το Apple Pay είναι διαθέσιμο από τη πρώτη μέρα στις ΗΠΑ, και αναμένεται να εξαπλωθεί σε περισσότερες αγορές μέσα στο 2015. Περισσότερα από 220,000 καταστήματα θα δέχονται πληρωμές μέσω του Apple Pay, συμπεριλαμβανομένων των Nike, Mc Donalds, Office Depot, Apple και πολλών άλλων. Airbnb, Uber και Groupon είναι μερικές από τις εφαρμογές που θα το ενσωματώσουν.

Άλλα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν στο 8.1 είναι το Continuity χάρη στο οποίο ο χρήστης του iPhone μπορεί να απαντήσει κλήσεις και να στείλει SMS από το Mac του ή να αρχίσει κάτι στο κινητό και να το συνεχίσει στον υπολογιστή του (πχ τη σύνταξη ενός email). Το Continuity είναι συμβατό μόνο με Mac με Bluetooth 4.0, οπότε αναγκαστικά τα παλιότερα μοντέλα δεν υποστηρίζονται. Επίσης επιστρέφει το Camera Roll και ενεργοποιείται το iCloud Photo Library για να αποθηκεύονται οι φωτογραφίες στο iCloud και όχι στη μνήμη της συσκευής.

Μπορείτε να αναβαθμιστείτε στη νέα έκδοση είτε μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής είτε μέσω του iTunes στον υπολογιστή. Η νέα έκδοση είναι συμβατή με τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, iPad Air, iPad mini with Retina display, iPad mini, iPad (3η και 4η γενιά), iPad 2 και iPod touch 5ης γενιάς.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.