Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

OS X El Capitan: Η Apple Παρουσίασε Τη Νέα Έκδοση Για Τα Mac

Η Apple κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου WWDC αποκάλυψε τη νέα έκδοση του OS X για τα Mac, OS X El Capitan. Η εταιρία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ονομασίες από διάσημα βουνά για το OS X, και το El Capitan είναι ένα μέρος από το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνια – OS X Yosemite ονομάζεται η προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού.

Το OS X El Capitan (10.11) είναι μια μικρή αναβάθμιση για τα Mac και δεν θα προσφέρει νέα πράγματα που θα παρατηρήσουν οι χρήστες. Η Apple θέλησε φέτος να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη και θα το κάνει αυτό βελτιώνοντας το Spaces, φέρνοντας χειρονομίες όπως στο iOS (θα μπορείτε να διαγράψετε ένα email σέρνοντας το δάχτυλο προς τα αριστερά επάνω στο trackpad/Magic Mouse), με το βελτιωμένο Spotlight που τώρα μπορεί να εμφανίσει τον καιρό ή να πραγματοποιήσει προσαρμοσμένες αναζητήσεις (πχ γράφοντας «Documents I worked on last June») και φέρνοντας το χαρακτηριστικό «Split View» που χωρίζει το παράθυρο στη μέση για να τρέχουν δύο εφαρμογές παράλληλα σε full-screen mode όπως στα Windows 8. Τέλος, η Apple αντέγραψε τις καρφιτσωμένες καρτέλες του Chrome και τις έφερε στο Safari.

Ακόμη, η Apple θα ενσωματώσει τη μηχανή γραφικών Metal στα Mac την οποία για πρώτη φορά είδαμε στο iOS. Η Metal θα βοηθήσει τους προγραμματιστές θα φτιάξουν ευκολότερα προγράμματα και παιχνίδια που χρησιμοποιούν πολλά γραφικά και εφόσον φορτώνει έως και 40% γρηγορότερα τα γραφικά από την OpenGL οι εφαρμογές και τα παιχνίδια θα ανοίγουν πολύ γρηγορότερα από ότι τώρα. Η Apple αποκάλυψε ότι οι Epic Games, 2K Games, The Foundry και άλλες εταιρίες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη νέα μηχανή και η Adobe θα την ενσωματώσει στα Creative Suite apps της, όπως στα Photoshop και Illustrator.

Οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές θα μπορούν να κατεβάσουν το El Capitan από σήμερα, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο για τη τελική έκδοση. Φυσικά η αναβάθμιση στη νέα έκδοση θα είναι δωρεάν.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: