Η Apple Σταματάει Την Ανάπτυξη Του Aperture Και Του iPhoto

Η Apple Σταματάει Την Ανάπτυξη Του Aperture Και Του iPhoto

Η Apple κατά τη διάρκεια του WWDC 2014 μας έδειξε το Photos app για OS X. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι το πρόγραμμα αυτό θα αντικαταστήσει τα Aperture και iPhoto. Η είδηση πρώτα διαδόθηκε από το The Loop στο οποίο απάντησε η γνωστή εταιρία λέγοντας:

«Με την εισαγωγή του νέου Photos app και του iCloud Photo Library, που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε με ασφάλεια όλες τις φωτογραφίες σας στο iCloud και να έχετε πρόσβαση σε αυτές από οπουδήποτε, δε θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη για το Aperture. Όταν το Photos for OS X κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες του Aperture στο Photos for OS.»

Η εφαρμογή Photos θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 για το OS X Yosemite και θα μοιάζει με το Photos του iOS, έχοντας ακόμη και ίδιες λειτουργίες. Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το Aperture έχει πολύ καιρό να δει αναβάθμιση και η Apple ποτέ δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τις αντίπαλες προτάσεις, όπως το Lightroom της Adobe. Το The Loop αναφέρει μπορεί η Apple να ‘σκότωσε’ αυτό το πρόγραμμα για επαγγελματίες, αλλά τα Logic Pro και Final Cut Pro θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να αναπτύσσονται.

Το iPhoto αποτελεί ένα από τα παλιότερα brands της εταιρίας και λανσαρίστηκε με τη σουίτα iLife στην οποία περιλαμβάνονται επίσης τα iMovie και GarageBand. Στα παλιότερα Mac δινόταν δωρεάν, αλλά φυσικά υπήρχε και η δυνατότητα αγοράς του. Στα νεότερα ο χρήστης μπορεί να τα κατεβάσει δωρεάν από το App Store, και επίσης δωρεάν προσφέρονται για iOS. Με την εισαγωγή του Photos οι χρήστες θα έχουν ένα πιο εύχρηστο, μοντέρνο και εύκολο περιβάλλον για να βλέπουν και τα ταξινομούν τις φωτογραφίες τους. Άγνωστο παραμένει αν η σουίτα θα καταργηθεί και αν θα καταργηθεί και το iPhoto για iOS.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.