Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Swift, Η Νέα Απλοποιημένη Γλώσσα Προγραμματισμού Της Apple

Πείτε αντίο στη παλιά γλώσσα προγραμματισμού Objective-C και καλωσορίστε τη νέα, εκσυγχρονισμένη και απλοποιημένη Swift! Η Swift παρουσιάστηκε μετά το iOS 8, το iCloud Drive και το OS X Yosemite στο συνέδριο WWDC 2014 αντικαθιστώντας την Objective-C που υπήρχε περίπου 20 χρόνια. Για να τη δημιουργήσουν και να τη τελειοποιήσουν χρειάστηκαν χρόνια, άρα πιθανόν ήταν ιδέα του Steve Jobs.

Η Swift είναι πάρα πολύ απλή στη χρήση της και ο προγραμματιστής θα πρέπει απλά να ξέρει από τη C ή την Objective-C. Το περιβάλλον ενσωματώνει δυνατά εργαλεία, όπως εξάλειψη κοινών σφαλμάτων ή προβολή εικόνων άμεσα. Σύμφωνα με τα παιδιά του Cupertino, με αυτή τη γλώσσα μπορείς να δημιουργήσεις πιο ομαλές και γρήγορες εφαρμογές, ενώ συνάμα μπορείς να δημιουργήσεις από απλές εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα μέχρι και 3D παιχνίδια!

Τα παιδιά έκαναν μια επίδειξη το πως πόσο εύκολα μπορείς να προσαρμόσεις ένα παιχνίδι με λιγότερο από 10 γραμμές κώδικα. Παρουσίασαν ακόμη και το χαρακτηριστικό playground στο οποίο εμφανίζεται μια προεπισκόπηση του τι έχει φτιαχτεί. Άμα είστε προγραμματιστές και θέλετε να παίξετε πρέπει να κατεβάσετε το XCode 6 Beta και το δωρεάν ebook της Apple που την αναλύει.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: