Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Apple Swift: Η Νέα Γλώσσα Προγραμματισμού Γίνεται Open Source

Η Apple στο WWDC 2015 έκανε μια σημαντική ανακοίνωση για τους προγραμματιστές: η Apple Swift γίνεται ανοιχτού κώδικα. Η Swift είναι μια νέα γλώσσα προγραμματισμού που λανσαρίστηκε πέρσι και επιτρέπει το γράψιμο εφαρμογών τόσο για Mac υπολογιστές όσο και για iPhone, iPad και Apple Watch. Βασίζεται στη C, είναι φυσικά μοντέρνα και πολύ εύκολη στην εκμάθηση.

Από πέρσι η Apple έχει κάνει πάρα πολλές αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας και στις εντολές της Swift οι οποίες ανά διαστήματα καθιστούσαν τις εφαρμογές άχρηστες, αν και με λίγες αλλαγές στον κώδικα λειτουργούσαν ξανά. Η εταιρία τώρα ανακοίνωσε και άλλες αλλαγές στο WWDC 2015 με την ανακοίνωση της ‘Swift 2.0’ που περιλαμβάνουν τη γενική βελτίωση της γλώσσας με καλύτερα SDKs, βελτιωμένα πρωτόκολλα και καλύτερο έλεγχο σφαλμάτων. Μπορείτε να δείτε τις αλλαγές στα βίντεο του συνεδρίου.

Με την μετατροπή της Apple Swift σε open source λογισμικό, θεωρητικά, οι προγραμματιστές θα μπορούν να συνεισφέρουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της γλώσσας γράφοντας δικές τους συναρτήσεις (μάλιστα η Apple το ενθαρρύνει αυτό), μπορούν να τη μεταφέρουν σε μηχανήματα με Windows ή Linux για να γράφουν προγράμματα σε αυτές τις πλατφόρμες, μπορούν να γράφουν προγράμματα για άλλες πλατφόρμες και άλλα. Στην πράξη δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Η Apple θα δώσει στην open source κοινότητα τον compiler και τις βιβλιοθήκες της γλώσσας αλλά δεν ξέρουμε πότε. Ο Craig Federighi, ο υπεύθυνος λογισμικού της Apple, ανάφερε:

«Η Swift είναι η επόμενη μεγάλη γλώσσα προγραμματισμού με την οποία θα δημιουργούμε τις εφαρμογές μας για τα επόμενα 20 χρόνια και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρίσκεται παντού και να χρησιμοποιείται από όλους.»

Μοιράσου το με τους φίλους σου: