Η Apple Αναβαθμίζει Τα MacBook Pro with Retina Με Ταχύτερους Επεξεργαστές

Η Apple Αναβαθμίζει Τα MacBook Pro with Retina Με Ταχύτερους Επεξεργαστές

MacBook Pro with Retina

Η Apple ανανέωσε τα MacBook Pro with Retina με ταχύτερα chips, περίπου δύο μήνες πριν ξεκινήσει η περίοδος των σχολείων. Υπάρχουν τρία νέα μοντέλα με 13 ίντσες οθόνη και δύο με 15 ίντσες που χρησιμοποιούν τους τελευταίους i5 και i7 Haswell επεξεργαστές της Intel.

Το προσιτό μοντέλο στις 13 ίντσες ενσωματώνει έναν Intel Core i5 επεξεργαστή στα 2.6GHz και 8GB μνήμη, σε αντίθεση με τον 2.4GHz Core i5 επεξεργαστή και τα 4GB μνήμης που πρόσφερε η Apple μέχρι πρότινος. Το βασικό μοντέλο στις 15 ίντσες έχει επίσης αναβαθμιστεί σημαντικά, με ταχύτερο επεξεργαστή (χρονισμένος στα 2.2GHz αντί για 2.0GHz) και τη διπλάσια μνήμη (16GB αντί για 8GB). Μπορεί όμως η σειρά MacBook Air να έγινε φθηνότερη, όμως τα νέα MacBook Pro with Retina εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες τιμές, ξεκινώντας από τα $1,299 για το 13-ιντσο και από τα $1,999 για το μεγαλύτερο μοντέλο. Ωστόσο, το ισχυρότερο μοντέλο στις 15 ίντσες με ξεχωριστή κάρτα γραφικών έγινε κατά 100$ πιο φθηνό (από τα $2,599 έπεσε στα $2,499).

Η τελευταία αναβάθμιση των Retina MacBook Pro έγινε τον Οκτώβριο του 2013 η οποία έφερε Intel Haswell επεξεργαστές και Iris γραφικά στα notebooks. Η Apple επίσης πρόσθεσε 802.11ac Wi-Fi, Thunderbolt 2 θύρες και γρηγορότερες PCIe flash μνήμες. Τα νέα μοντέλα τώρα έρχονται λίγους μήνες πριν το επίσημο λανσάρισμα του OS X Yosemite και με την περισσότερη RAM θα τρέχουν απροβλημάτιστα. Θα κυκλοφορήσουν με το Mavericks, τη προηγούμενη έκδοση του OS X, αλλά θα αναβαθμιστούν δωρεάν στο Yosemite όπως όλοι οι χρήστες Mac. Όποιος έχει Mac μπορεί να κατεβάσει την beta έκδοση του λειτουργικού και να στείλει σχόλια στην Apple για πιθανόν προβλήματα που θα συναντήσει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.