Η ARM Ανακοίνωσε Τον Cortex-A35 Με Χαμηλή Κατανάλωση

Η ARM Ανακοίνωσε Τον Cortex-A35 Με Χαμηλή Κατανάλωση

Η ARM ανακοίνωσε τον νέο πυρήνα Cortex-A35 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε wearable συσκευές και όχι μόνο. Η ανακοίνωση έγινε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών ARM TechCon στη Καλιφόρνια.

Ο Cortex-A35 είναι ο λιγότερο ενεργοβόρος πυρήνας της εταιρίας και έρχεται για να αντικαταστήσει τους A7 και A5. Μέχρι σήμερα ο πυρήνας με τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας της ARM ήταν ο Cortex-A53 αλλά η ARM δεν βλέπει τον Cortex-A35 σαν αντικαταστάτη του.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, ο A35 είναι 64-bit πυρήνας, πλήρως συμβατός με τους υπόλοιπους Cortex. Σε σχέση με τον A7 που αντικαταστεί, καταναλώνει 10% λιγότερη ενέργεια και παράλληλα έχει από 6% έως και 40% καλύτερη απόδοση. Σε σχέση με τον A35, είναι 25% μικρότερος και 32% λιγότερο ενεργοβόρος.

Ο Cortex-A35 έχει βελτιωμένη μνήμη cache, κάνει καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και έχει καλύτερη επικοινωνία με τη RAM. Επίσης υποστηρίζει την αρχιτεκτονική big.LITTLE, δηλαδή μπορούμε να τον δούμε μέσα σε επεξεργαστή σε συνδυασμό με άλλους Cortex – για παράδειγμα μπορούμε να έχουμε τέσσερις Cortex-A35 πυρήνες και τέσσερις Cortex-A53 που δουλεύουν ανάλογα την διεργασία.

Η ARM θα ξεκινήσει τις αποστολές του νέου πυρήνα μέσα στο 2016 και οι πρώτες συσκευές που θα τον χρησιμοποιούν θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του 2016.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.