Η ARM Ανακοίνωσε Τον Νέο ARM Cortex-A72 Επεξεργαστή

Η ARM Ανακοίνωσε Τον Νέο ARM Cortex-A72 Επεξεργαστή

Η ARM ανακοίνωσε τον νέο επεξεργαστή επόμενης γενιάς ARM Cortex-A7 που βασίζεται στον σχεδιασμό 64-bit ARM v8-A, όπως και ο Cortex-A57. Η ARM ισχυρίζεται ότι το νέο chip αποδίδει 50 φορές καλύτερα σε σχέση με τους επεξεργαστές που είχαμε πέντε χρόνια πριν, ή 3.5 φορές καλύτερα από τον ARM Cortex-A15. Το Cortex-A72 είναι επίσης 75% πιο ενεργοβόρο και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στην αγορά στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016.

Ο Nandan Nayampally, ο αντιπρόεδρος του τμήματος marketing της ARM, λέει ότι τα σχέδια του A72 chip έχουν δοθεί στις συνεργάτιδες εταιρίες, οπότε αυτό σημαίνει πως οι συνεργάτιδες θα αναλάβουν τη κατασκευή των chips για τις επόμενες φορητές συσκευές. Δέκα εταιρίες έχουν δηλώσει τη πρόθεσή τους για να φτιάξουν chips που χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική Cortex-A72, συμπεριλαμβανομένων των HiSilicon, MediaTek, και Rockchip.

Η νέα CPU μπορεί να υποστηρίξει 32-bit συστήματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάταξη big.LITTLE με τη Cortex-A53 για μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση και κατασκευάζεται στα 16nm με τη διαδικασία FinFET της TSMC.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης και τη Mali T-880 GPU. Αυτή η κάρτα γραφικών έχει 1.8 φορές καλύτερες επιδόσεις από το προηγούμενο μοντέλο, Mali T-760, και καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια. Τέλος, έχουμε τη νέα μονάδα διασύνδεσης CoreLink CCI-500 που είναι κατά 30% καλύτερη στη διαχείριση της μνήμης και καλύτερη στην επικοινωνία με τα άλλα κομμάτια του chipset, όπως τα CPU, GPU, DRAM, Peripherals και I/O.

Ο στόχος της ARM για το Cortex-A72 chipset είναι να χρησιμοποιεί για 4K εγγραφή βίντεο, gaming στα επίπεδα κονσολών και εξαιρετική διαχείριση σουίτων παραγωγικότητας. Φυσικά, αυτό το chip προορίζεται για smartphones, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα σε tablets και άλλες φορητές συσκευές.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.