Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Autothysis128t, Ο Ασφαλέστερος Δίσκος Στον Κόσμο Με Δυνατότητα Αυτοκαταστροφής

Autothysis128t

Άμα δουλεύετε σε κάποιο μυστικό έργο και δεν θέλετε σε καμία περίπτωση η δουλειά σας να πέσει σε χέρια τρίτων, ο Autothysis128t είναι ο δίσκος που χρειάζεστε. Ο Autothysis128t παράγεται από την βρετανική εταιρία SecureDrives και ουσιαστικά είναι ο ασφαλέστερος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ο Autothysis128t κρυπτογραφεί τα δεδομένα σε επίπεδο 256-bit AES και ενσωματώνει πιστοποίηση δύο βημάτων, αλλά αυτά δεν είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Αν ο κάτοχός του αντιληφθεί πως ο δίσκος έπεσε σε λάθος χέρια, τότε με ένα απλό SMS μήνυμα μπορεί να ‘διατάξει’ τον δίσκο να αυτοκαταστραφεί (δημιουργεί ένα θραύσμα στη flash μνήμη που δεν επιδιορθώνεται). Ο δίσκος θα λάβει το μήνυμα χάρη στο ενσωματωμένο GSM module. Αν και πάλι κάτι δεν πάει καλά και δεν διαγραφούν τα αρχεία, τότε και πάλι δεν θα έχει λόγο να ανησυχεί ο κάτοχος, μιας και ο κλέφτης θα πρέπει να πληκτρολογήσει ένα PIN κωδικό. Αν ο κλέφτης πληκτρολογήσει αρκετές φορές το PIN, αυτοκαταστρέφεται. Αν το GSM module χάσει το σήμα ή προσπαθήσει κάποιος να το πειράξει, αυτοκαταστρέφεται. Αν ο δίσκος αφαιρεθεί από το PC, αυτοκαταστρέφεται…

Η εταιρία έχει κερδίσει πατέντα για το σύστημα κλειδώματος των NAND flash μνημών και καυχιέται πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος ανάκτησης των δεδομένων με τις σημερινές τεχνικές. Για όλα αυτά, η SecureDrives ζητάει £1027 (περίπου €1320) για έναν δίσκο με χωρητικότητα 128 GB.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: