Το BlackBerry 10.3.1 Κυκλοφόρησε Με Τη Ψηφιακή Βοηθό Assistant

Το Blackberry Z10 Κοστίζει Περίπου $154 Για Να Φτιαχτεί

BlackBerry Z10 hands-on

Η καναδέζικη κατασκευάστρια ξεκίνησε την κυκλοφορία του BlackBerry 10.3.1 φέρνοντας νέα καλούδια στα συμβατά κινητά της. Το update έχει γίνει διαθέσιμο στα μοντέλα Q5, Q10, Z10, Z30, Z3, Porsche Design P’9983, και Passport, με εξαίρεση το Classic το οποίο ήδη τρέχει την έκδοση αυτή.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που προστέθηκε στην έκδοση 10.3.1 ονομάζεται BlackBerry Assistant. Αυτό είναι η φωνητική προσωπική βοηθός της BlackBerry, σαν απάντηση στο Siri της Apple, το Cortana της Microsoft και το Google Now της Google. Με τη βοηθό αυτή μπορείτε να εκφωνήσετε σημειώσεις ή emails, να απαντήσετε σε μηνύματα, να ανοίξετε εφαρμογές και οτιδήποτε άλλο θα περιμένατε από ένα τέτοιο app.

Το update ενσωματώνει ακόμη το BlackBerry Blend το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία του κινητού μέσω του υπολογιστή ή του tablet τους, φέρνει το Amazon Appstore για εγκατάσταση Android εφαρμογών με ένα πάτημα, ανανεώνει το BlackBerry Hub με το Instant Actions για γρήγορες επιλογές (πχ άμα γράφετε email με ένα πάτημα μπορείτε να καλέσετε τον άλλο ή να μετατρέψετε το email σε SMS), και φέρνει όλες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του BlackBerry Classic σε κάθε BlackBerry με ενσωματωμένο QWERTY πληκτρολόγιο.

Άλλες λιγότερες σημαντικές προσθήκες/αλλαγές περιλαμβάνουν τη βελτίωση τη αυτονομίας της μπαταρίας κατά 15% ρυθμίζοντας από το Power Saving Profile ποια χαρακτηριστικά θέλετε να απενεργοποιούνται όταν η μπαταρία πέσει κάτω από το 20%, η εφαρμογή κάμερας έγινε ‘εξυπνότερη’ προτείνοντας ποια χαρακτηριστικά να ρυθμίσετε, προστέθηκε η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ενώ βιντεοσκοπείτε, μπορείτε να αποθηκεύετε στα αγαπημένα αρχεία πολυμέσων σας, τα βίντεο μπορούν να παίξουν σε αργή κίνηση, το app Story Maker επιτρέπει τη δημιουργία βίντεο, η λειτουργία Meeting Mode βάζει το κινητό στο αθόρυβο και στο Quiet Mode όταν είστε σε συνεδρίαση και, τέλος, το BBM Meetings επιτρέπει τώρα την δημιουργία και συμμετοχή σε συνεδριάσεις μέσω Internet.

Το BlackBerry 10.3.1 έχει κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία Ειρηνικού, και Λατινική Αμερική.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.