Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

BlackBerry: Ο Μετασχηματισμός Τελείωσε, Τώρα Προσλαμβάνουμε

BlackBerry CEO John Chen

Η πτώση της BlackBerry είναι θεαματική. Κάποτε κυριαρχούσε στην αγορά και τώρα έχει μερίδιο στη παγκόσμια αγορά λιγότερο από 1%. Ο τελευταίος της CEO -John Chen- κάνει τα πάντα για να την κρατήσει ζωντανή, και ενώ ο κόσμος την έχει ξεγραμμένη, αυτός συνεχίζει να μας υπενθυμίζει πως η εταιρία του δεν είναι νεκρή.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Chen αναφέρει σε εταιρικό σημείωμα πως ο μετασχηματισμός της εταιρίας τελείωσε. Ο μετασχηματισμός αυτός περιλαμβάνει από περικοπή του 60% του ανθρώπινου δυναμικού (από 17,500 εργαζόμενους το 2011 έχει πλέον 7,000) μέχρι και κήρυξη “πολέμου” ενάντια σε αυτούς που διαρρέουν τα κινητά της. Προσθέτει πως η ανάκτηση της BlackBerry είναι σε καλό δρόμο και περιμένει να αρχίσουν τα κέρδη με το τέλος αυτού του οικονομικού έτους.

«Έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης, και η μείωση του εργατικού δυναμικού που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια είναι πλέον πίσω μας.»

Ο Chen ακούγεται αισιόδοξος γιατί θα κυκλοφορήσει φέτος το BlackBerry Passport με τετράγωνο σχεδιασμό σε λευκό και μαύρο χρώμα, και το Classic με κλασικό σχεδιασμό για όσους νοστάλγησαν τη μικρή οθόνη και το υπέροχο QWERTY πληκτρολόγιο της εταιρίας. Και τα δύο μοντέλα τρέχουν το BlackBerry OS στο οποίο ήρθε η ψηφιακή βοηθός Assistant και επίσημη υποστήριξη εφαρμογών Android μέσω του Amazon Appstore.

Η BlackBerry είναι ακόμα σε κίνδυνο, αλλά ίσως υπάρχει φως στο τούνελ.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: