Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Blackphone, Το Ασφαλέστερο Android Smartphone Έρχεται Στην MWC

Χρησιμοποιώντας το ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα PrivatOS βασισμένο στο Android, το ξεκλείδωτο Blackphone λειτουργεί σε κάθε GSM δίκτυο και προσφέρει περισσότερη ασφάλεια από κάθε άλλο Android κινητό. Σύμφωνα με έναν από τους δημιουργούς του, Mike Janke, το Blackphone είναι ένα κορυφαίο smartphone. Όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έπαιξαν ρόλο όταν η ομάδα του δημιούργησε το κινητό. Ο σκοπός του είναι ξεκάθαρα η ασφάλεια.

«Η υπ ‘αριθμόν ένα προτεραιότητα στη δημιουργία του Blackphone είναι να διατηρήσει τους στόχους του απορρήτου.» -Phil Zimmermann, ένας από τους δημιουργούς του

Για να δημιουργηθεί το Blackphone συνεργάστηκε η Silent Circle (γνωστή για την υπηρεσία της με κρυπτογραφημένα emails) με την Geeksphone (γνωστή για τη δημιουργία προσιτών smartphones και των πρώτων με Firefox OS). Και οι δύο τους χρησιμοποίησαν τη τεχνογνωσία τους για να καταφέρουν να δημιουργήσουν ‘το ασφαλέστερο Android smartphone’ αφού προσφέρει εργαλεία για ασφαλείς τηλεφωνικές κλήσεις, αποστολή και λήψη ασφαλών μηνυμάτων, ασφαλών βίντεο-κλήσεων και ασφαλής browsing.

Οι εταιρίες θα παρουσιάσουν το δημιούργημά τους στην έκθεση MWC 2014 στα τέλη Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, όπου λογικά εκεί θα μάθουμε και πότε θα βγει στην αγορά. Τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά μετρήσεις benchmark το κατατάσσουν ανάμεσα στα κορυφαία smartphones, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι φθηνό. Για λεπτομέρειες μπορείς να δεις το παρακάτω βίντεο.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: