Το Bluetooth 4.2 Είναι Εδώ Και Επιτρέπει Στα Πάντα Να Συνδεθούν Στο Internet

Το Bluetooth 4.2 Είναι Εδώ Και Επιτρέπει Στα Πάντα Να Συνδεθούν Στο Internet

Bluetooth

Το Bluetooth θα πάρει μια μεγάλη αναβάθμιση. Ο όμιλος Bluetooth Special Interest Group ανακοίνωσε τη νέα έκδοση Bluetooth 4.2 η οποία φέρνει νέα χαρακτηριστικά: γρηγορότερες συνδέσεις, αυξημένη ασφάλεια και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το Bluetooth 4.2 θα βοηθήσει την ανάπτυξη του Internet of Things και θα κάνει την ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου και “έξυπνου” σπιτιού πιο εύκολη. Αυτά θα γίνουν επειδή οι συσκευές που θα εφοδιαστούν με αυτό θα λαμβάνουν μια IP διεύθυνση απευθείας από το WiFi router και έτσι θα χρειάζεται ένας ενδιάμεσος για τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Με Bluetooth εξοπλίζονται ακόμα και οι σημερινές λάμπες, οπότε αν φύγετε από το σπίτι σας και ξεχάσετε τα φώτα ανοιχτά θα μπορείτε να τα κλείσετε μέσω του κινητού σας.

Η νέα έκδοση του Bluetooth κάνει και πιο δύσκολη την εύρεση κάποιου στον χώρο μέσω της σύνδεσής του. Πλέον όσοι ψωνίζουν σε καταστήματα με Apple iBeacons (Bluetooth πομποί χαμηλής ενέργειας που βοηθούν τους πελάτες) δεν θα παρακολουθούνται από τα συστήματα εκτός αν το επιτρέψουν οι ίδιοι. Ακόμη, το 4.2 καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με τη διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τη σημερινή τεχνολογία.

Το Bluetooth 4.2 θα το διαθέτουν οι επερχόμενες εμπορικές συσκευές. Οι τωρινοί χρήστες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περιμένουν ενημέρωση λογισμικού για να λάβουν τις βελτιώσεις στην ασφάλεια.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.