Το Chromecast Αποκτάει Περισσότερες Χρήσιμες Λειτουργίες

Η Google Ανακοίνωσε Το Chromecast Για Να Μεταδίδει Ταινίες Στην Τηλεόραση

Google Chromecast

Το Chromecast είναι μια συσκευή που αξίζει τα λεφτά της με τις λειτουργίες που έχει ήδη, αλλά η Google το αναβάθμισε για να αποκτήσει ακόμα περισσότερες. Η ανακοίνωσή του έγινε μαζί με το Android L, TV, Auto, One, Google Fit και λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του ανταγωνιστή Firefox OS TV.

Το δημοφιλές HDMI stick, χάρη σε νέο πρωτόκολλο που ανέπτυξε η Google για λιγότερη καθυστέρηση και μεγαλύτερη αξιοπιστία, μπορεί πλέον να υποστηρίξει την προβολή της οθόνης του Android κινητού ή του tablet στην τηλεόραση (mirroring). Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για παρουσιάσεις αφού η σύνδεση γίνεται άμεσα και χωρίς καλώδια.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα προβολής περιεχομένου του κινητού ασύρματα χωρίς την ανάγκη για σύνδεση στο τοπικό WiFi δίκτυο. Μέχρι τώρα για να γίνει η σύνδεση κινητού-Chromecast έπρεπε και τα δύο να ήταν συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο. Τώρα αναγνωρίζει το ένα το άλλο χωρίς αυτή την απαίτηση και για να γίνει η μεταξύ σύνδεσή τους πρέπει να πληκτρολογηθεί ένας PIN κωδικός που θα εμφανιστεί στη τηλεόραση.

Το Cast είναι επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό με το οποίο όταν η τηλεόραση δεν λειτουργεί για να δείξει κάτι μπορεί να δείχνει εικόνες από διάφορα τοπία ανά τον κόσμο. Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει τι θα δείχνει από την εφαρμογή στο Android ή στο iOS. Εκτός από τοπία μπορεί να δείχνει προσωπικές φωτογραφίες ή φωτογραφίες που ορίζει αυτός.

Τέλος, αν δει κάτι ο χρήστης και θέλει να μάθει πληροφορίες για αυτό μπορεί να ρωτήσει το Google Now. Αν για παράδειγμα βλέπει έναν πίνακα, θα εμφανιστούν πληροφορίες για το ποιος τον ζωγράφισε και πως ονομάζεται.

Το χαρακτηριστικό mirroring θα γίνει διαθέσιμο αυτό το καλοκαίρι και πρώτα θα υποστηρίζονται τα Nexus με τη τελευταία έκδοση του Android, τα Galaxy S4 και S5, το Note 3, το One M7 και το G2. Περισσότερες συσκευές θα υποστηρίζονται πιο μετά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.