Το Continuum for Phones Μετατρέπει Τα Windows Phone Σε PC

Το Continuum for Phones Μετατρέπει Τα Windows Phone Σε PC

Κατά τη διάρκεια του BUILD 2015 η Microsoft ανακοίνωσε πώς με το Continuum for Phones τα Windows Phone θα μετατρέπονται σε PC. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια εταιρία να προσπαθεί να μετατρέψει τα κινητά σε mini PC, όμως η Microsoft είναι η πρώτη που μπορεί να το κάνει σωστά και να το διαθέσει σε πολλές συσκευές χωρίς την ανάγκη για κάποια βάση.

Με το Continuum for Phones όσοι έχουν συμβατό κινητό θα μπορούν να το συνδέσουν μέσω HDMI σε ένα PC monitor ή τηλεόραση και να έχουν μια διεπαφή υπολογιστή με το κλασικό Start button και το κλασικό UI που έχουν συνηθίσει στα PC. Ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πληκτρολόγιο και ποντίκι για υπολογιστές και να ανοίξει τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες στο κινητό του. Αν οι εφαρμογές υποστηρίζουν μεγάλες οθόνες (όπως το Microsoft Office και τα προ-εγκατεστημένα apps) τότε θα αποκτούν ένα UI ίδιο με του υπολογιστή. Σε αυτό θα βοηθούν και τα Universal Apps τα οποία προσαρμόζονται σε κάθε μέγεθος οθόνης.

Το Continuum for Phones θα υποστηρίζονται από κινητά που τρέχουν το Windows 10 for phones αλλά θα πρέπει να υποστηρίζουν και δύο οθόνες, κάτι που ακόμα δεν διαθέτει κανένα Windows Phone. Η Microsoft δουλεύει με τη Qualcomm για τη κατασκευή ενός chipset με υποστήριξη δύο οθονών, οπότε υποθέτουμε ότι -στην αρχή τουλάχιστον- θα προορίζεται για τις ναυαρχίδες της εταιρίας, Lumia 940 και 940XL.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.