Η Corning Αναφέρει Τα Πλεονεκτήματα Του Gorilla Glass Έναντι Του Ζαφειριού

Η Corning Αναφέρει Τα Πλεονεκτήματα Του Gorilla Glass Έναντι Του Ζαφειριού

Ένα μήνα πριν, η Apple κατάφερε για άλλη μια φορά να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της, καθώς κατοχύρωσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορούσε την επεξεργασία και την κοπή ζαφειριού έτσι ώστε να το προσαρμόζει στις συσκευές της. Μια ιδέα πρωτότυπη, αφού καμία εταιρία έως τώρα δεν έχει αντικαταστήσει το Gorilla Glass στην οθόνη με οθόνη από ζαφείρι. Είναι ωστόσο αυτό το εγχείρημα συμφέρον για την εταιρία και πρακτικό για τον χρήστη;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Apple Ετοιμάζει Οθόνες iPhone Από… Ζαφείρι

Ο αντιπρόεδρος της Corning -κατασκευάστρια εταιρία του Gorilla Glass- σε σχετικό ερώτημα στο συνέδριο της Morgan Stanley, σχολίασε ότι η εφαρμογή του ζαφειριού σε οθόνες φέρει πολλά μειονεκτήματα συγκριτικά με το Gorilla Glass, και για την εταιρία που το παρασκευάζει και για τον χρήστη. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Το ζαφείρι έχει πολλά μειονεκτήματα απέναντι στο γυαλί. Αρχικά είναι 10 φορές πιο ακριβό. Είναι 1.6 φορές πιο βαρύ. Δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Χρειάζεται 100 φορές περισσότερη ενέργεια για να κατασκευαστεί. Δεν έχει καλή μεταφορά φωτός που σημαίνει ότι οι οθόνες των συσκευών θα χρειάζονται περισσότερες ρυθμίσεις φωτεινότητας. Παραμένει εύθραυστο. Και τέλος πάρα την καλύτερη αντοχή του στις γρατσουνιές το Gorilla Glass αντέχει σε υψηλότερες πιέσεις και είναι πιο ευλύγιστο. Έτσι στο σύνολο του δεν είναι τόσο ελκυστικό από τους κατασκευαστές.”

Επίσης τόνισε ότι ένας επιπλέον λόγος που η Corning δεν κατασκευάζει οθόνες από ζαφείρι είναι το γεγονός ότι απαιτείται 4000 φορές παραπάνω χρόνος για την κατασκευή της. Μετά από όλα αυτά αυξάνεται το ενδιαφέρον για το πώς θα λανσάρει και θα χειριστεί το θέμα αυτό η Apple αλλά και το κόστος μιας τέτοιας συσκευής της.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.