Η Cyanogen Απέρριψε Πρόταση Εξαγοράς Από Τη Google

Το CyanogenMod Απέκτησε Νέο Λογότυπο

CyanogenMod New Logo

Η Cyanogen, η εταιρία πίσω από τη δημοφιλέστερη custom ROM του Android (CyanogenMod), λέγεται ότι έχει λάβει προτάσεις από εταιρίες κολοσσούς της Πληροφορικής. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της The Information, η Cyanogen Inc. απέρριψε τη πρόταση εξαγοράς της από τη Google. Το αφεντικό του Android, Sundar Pichai, σύμφωνα με αναφορές συναντήθηκε με το αφεντικό του CyanogenMod πρόσφατα για να συζητήσουν αυτό το θέμα.

Αντί λοιπόν να εξαγοραστεί, η ομάδα της Cyanogen αποφάσισε να λάβει τρίτο γύρο χρηματοδότησης ύψους $1 δισ. από νέους επενδυτές και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, παρόλο που έχει ελάχιστα έσοδα. Ένας από τους πιθανούς χρηματοδότες είναι η κατασκευάστρια κινητών Micromax από την Ινδία. Ως αντάλλαγμα η Micromax θα μπορεί να χρησιμοποιεί το CyanogenMod στα κινητά της, όπως κάνει η OnePlus με το One της.

Τα σχέδια της Cyanogen ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί και δεν γνωρίζουμε αν θα πάρει τη χρηματοδότηση και μετά θα πουληθεί ή αν δεν πουληθεί καθόλου. Άλλες ενδιαφερόμενες εταιρίες είναι οι Amazon, Samsung, Yahoo και Microsoft αλλά δεν έχει διαρρεύσει αν οι εταιρίες συναντήθηκαν και ποια είναι η τελική τους απόφαση.

Πηγή: The Information

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.