Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Λεπτότερα Laptops Χάρη Στο Μαγνητικό Πληκτρολόγιο Της Darfon

Μέσα στις ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις της φετινής έκθεσης Computex, ήταν η παρουσίαση του πληκτρολογίου της εταιρείας Darfon, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία Maglev. Ο νέος τύπος πληκτρολογίου προορίζεται για μελλοντικά laptops και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας, το πληκτρολόγιο αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μείωση του πάχους των φορητών υπολογιστών.

Η τεχνολογία Maglev είναι γνωστή κυρίως από την χρήση της στα ιαπωνικά τρένα, τα οποία εξαιτίας της αγγίζουν τρομερά υψηλές ταχύτητες, ενώ η ονομασία της τεχνολογίας προέρχεται από τα αρχικά των «Magnetic Levitation» που μεταφράζεται ως «μαγνητική αιώρηση». Η εταιρία λοιπόν δημιούργησε μιας νέας τεχνολογίας πληκτρολόγιο που βασίζεται στον μαγνητισμό. Κάθε πλήκτρο του θα διαθέτει μαγνήτες οι οποίοι θα σπρώχνουν προς τα πάνω τα πλήκτρα, ενώ παράλληλα υπολογίζουν ότι ένα Maglev πληκτρολόγιο έχει τη δυνατότητα να αντέχει 5 εκατομμύρια χτυπήματα στα πλήκτρα περισσότερο από τα συμβατικά πληκτρολόγια.

Οι δημοσιογράφοι που το δοκίμασαν σε πρωτότυπο laptop της Darfon ανέφεραν ότι ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά ώστε να βελτιωθεί στην απόκριση των πλήκτρων, ωστόσο αυτό δεν επισκιάζει την προσπάθεια της εταιρίας η οποία σίγουρα θα την δούμε να ενσωματώνεται στα μελλοντικά laptops.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: