Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Οι Μνήμες RAM DDR4 Θα Κυκλοφορήσουν Τον Επόμενο Μήνα

DDR4

Οι μνήμες RAM DDR4 είναι το «next big thing» για τους υπολογιστές. Η πρώτη τους εμφάνιση είχε γίνει κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum (IDF) φέτος αλλά δεν αναμενόντουσαν να κυκλοφορήσουν το 2013. Ωστόσο η Crucial έχει άλλα σχέδια και θέλει την πρωτιά.

Σε μια ιστοσελίδα στον ιστότοπό της, η κατασκευάστρια μνημών Crucial αποκαλύπτει πως αργά το 2013 θα κυκλοφορήσει η ‘επόμενη γενιά μνημών’ που γνωρίζουμε ως DDR4 και θα διαδεχθούν τις DDR3 που έχουμε τα τελευταία χρόνια στους υπολογιστές μας. Ένα από τα πιο συναρπαστικά πλεονεκτήματα της DDR4 μνήμης είναι πως μπορείς να έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα μέσα σε ένα μόνο stick. Για παράδειγμα, μέχρι τώρα χρειαζόμασταν 2 sticks των 8GB για 16GB RAM, ενώ τώρα μπορεί να υπάρξει ένα μόνο stick για 16GB! Οι περισσότεροι υπολογιστές έχουν 2 ή 4 υποδοχές για RAM, οπότε μπορείς να έχεις είτε 32GB με 2 stick είτε 64GB με 4. Και να μην ξεχάσουμε πως κάποια laptops για εξικοινόμιση χώρου έχουν μόνο ένα slot για τη μνήμη, οπότε αγοράζοντας 16GB RAM σε ένα stick θα βοηθάει πολύ.

Βεβαίως όσοι θα διαθέσουν τόσα λεφτά για τόση RAM θα καλύπτουν τα έξοδα με τη δουλειά τους. Γραφίστες, προγραμματιστές, ακόμα και gamers θα επωφεληθούν από αυτή τη τεχνολογία. Άλλα πλεονεκτήματα των DDR4 είναι οι διπλάσιες ταχύτητες που τώρα φτάνουν τουλάχιστον τα 2.1 GHz, ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωση ενέργειας έχει πέσει στα 1.2V από τα 1.5 volts των DDR3!

Επίσημη ανακοίνωση για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσουν αυτές οι προηγμένες μνήμες δεν υπάρχει. Για αυτό περιμένουμε την Crucial να μας ενημερώσει, και να μας ενημερώσει επίσης αν θα χρειαστούμε νέες μητρικές που υποστηρίζουν τις νέες μνήμες.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: