Η Dell Έκανε Την Μεγαλύτερη Εξαγορά Στην Ιστορία

Η Dell Έκανε Την Μεγαλύτερη Εξαγορά Στην Ιστορία

Η Dell συμφώνησε να εξαγοράσει την EMC Corporation έναντι $67 δισεκατομμυρίων. Την EMC μπορεί να μη τη γνωρίζετε επειδή πουλάει cloud υπηρεσίες και λύσεις για επιχειρήσεις, μπορεί να γνωρίζετε όμως την VMware (που πουλάει μεταξύ άλλων προγράμματα για δημιουργία εικονικών μηχανών) και την RSA (εταιρία ασφαλείας). Η συμφωνία θεωρείται τεράστια, η μεγαλύτερη συμφωνία στον χώρο της Πληροφορικής που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η EMC έχει τη διπλάσια αξία από την Dell αυτή τη στιγμή, και έχει πάνω από 70,000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Για να καταφέρει η Dell να πραγματοποιήσει την εξαγορά θα πάρει χρήματα από την MSD Capital (η επενδυτική εταιρία του Michael Dell) και από την Silver Lake η οποία είχε βοηθήσει τον Dell να αγοράσει την εταιρία του το 2013 και να την κάνει ιδιωτική.

Η εταιρία μόλις απορροφήσει την EMC θα γίνει η μεγαλύτερη εταιρία παροχής λύσεων για επιχειρήσεις. Το μόνο πρόβλημα στη συμφωνία είναι η VMware η οποία θέλει να παραμείνει ανεξάρτητη και δημόσια. Η Dell συμφώνησε να πληρώσει $33,15 για κάθε μετοχή των μετόχων της EMC (αρχικά έλεγαν $24.05), συν tracking stock στην VMware. Αυτό σημαίνει ότι το τελικό ποσό θα διαφέρει λίγο.

Μένει να δούμε αν οι ρυθμιστικές αρχές θα εγκρίνουν την εξαγορά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.