[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Η COSMOTE ετοιμάζει νέα VPN υπηρεσία

Η COSMOTE διευκολύνει την επικοινωνία από και προς τη Γαλλία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tech Community, η COSMOTE πρόκειται να λανσάρει μια νέα VPN υπηρεσία με όνομα COSMOTE Cloud VPN. Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό και πόσο θα κοστίζει.

Τι είναι όμως οι VPN υπηρεσίες;
Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, δηλαδή ένα VPN (virtual private network), αναπτύχθηκε για να μπορεί ο χρήστης να συνδέεται σε ένα απομακρυσμένο δίκτυο από οπουδήποτε βρίσκεται και να ανταλλάξει δεδομένα σαν να είναι απευθείας συνδεδεμένος σε αυτό το δίκτυο. Με απλά λόγια, ο χρήστης μπορεί να βρίσκεται στο σπίτι του και μέσω του VPN να συνδεθεί στο δίκτυο της δουλειάς και να διαβάσει έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στον τοπικό server της εταιρίας, παρότι ο υπολογιστής του δεν είναι απευθείας συνδεδεμένος στο δίκτυο της εταιρίας.

Ωστόσο, οι εταιρίες βρήκαν μια διαφορετική και κερδοφόρα χρήση για αυτή τη τεχνολογία. Αντί, λοιπόν, να συνδέουν τον χρήστη σε ένα ιδιωτικό δίκτυο, προστατεύουν την παρουσία του στο Διαδίκτυο μέσω του VPN. Χρησιμοποιώντας μια VPN υπηρεσία, όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται και στέλνονται σε server της υπηρεσίας πριν ξεκινήσουν το “ταξίδι” τους στο Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε αυξημένη ασφάλεια (αφού κανείς πέρα από την υπηρεσία δεν μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα) και άλλα πλεονεκτήματα.

Ουσιαστικά το VPN λειτουργεί σαν μεσολαβητής ανάμεσα σε εσάς και το Internet - μέσω αυτού περνάνε όλα τα δεδομένα σας και για αυτό έχετε πολλά πλεονεκτήματα
Ουσιαστικά το VPN λειτουργεί σαν μεσολαβητής ανάμεσα σε εσάς και το Internet – μέσω αυτού περνάνε όλα τα δεδομένα σας και για αυτό έχετε πολλά πλεονεκτήματα

Όπως καταλαβαίνετε, όσους περισσότερους servers έχει μια υπηρεσία, τόσο καλύτερο είναι. Επίσης, είναι καλό να υπάρχει server στην χώρα του χρήστη για καλύτερες ταχύτητες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές διάσημες VPN υπηρεσίες με servers στην Ελλάδα, επομένως θα έρθει η COSMOTE με το COSMOTE Cloud VPN και θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια VPN υπηρεσία

  • Προστατεύετε τα δεδομένα σας
  • Κρύβετε την πραγματική σας IP επειδή όλα τα δεδομένα “περνάνε” από τους servers της υπηρεσίας
  • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες που έχουν αποκλειστεί στη χώρα ή στην εταιρία σας (YouTube, Twitter κτλ)
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα σας, κάνοντας σύνδεση σε τοπικό VPN server
  • Κρύβετε την δραστηριότητά σας από τον πάροχό σας (για αυτό μπορείτε άφοβα να κατεβάσετε torrents)
  • Μπορείτε να χρησιμοποιείτε δημόσια WiFi χωρίς φόβο επειδή όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται πριν αποσταλούν από την συσκευή σας

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN είναι συνδρομητικές και κοστίζουν €2-9/μήνα ανάλογα με το πόσο καλές είναι. Το COSMOTE Cloud VPN σίγουρα δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Μόλις έχουμε νεότερα για την νέα υπηρεσία θα σας ενημερώσουμε.

Πληροφοριακά, το Tech Community πέρσι, την ίδια περίοδο, είχε διαρρεύσει το νέο λογότυπο της COSMOTE μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Ενημέρωση: Η Cosmote λάνσαρε την υπηρεσία (vpncosmote-ote.gr).

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.