Το Facebook Θα Σε Ειδοποιεί Αν Μολύνθηκες Με Ιό

Το Facebook Θα Σε Ειδοποιεί Αν Μολύνθηκες Με Ιό

Μέτρα για την αντιμετώπιση των malware αποφάσισε να λάβει η Facebook, καθώς τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι αναφορές των λογαριασμών που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό. Το malware “κολλάει” τον χρήστη όταν αυτός αποπειραθεί να ανοίξει κάποιον άγνωστο σύνδεσμο, με αποτέλεσμα εν συνεχεία ο λογαριασμός του να αναδημοσιεύει αυτόματα αντίστοιχους συνδέσμους.

Έτσι, το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να βάλει τέλος στο κακόβουλο λογισμικό παρέχοντας δωρεάν τα F-Secure Online Scanner και Trend Micro HouseCall. Όταν λοιπόν ο χρήστης μολυνθεί, το Facebook μέσα από κάποιες διεργασίες εντοπίζει τον λογαριασμό και προτείνει στον χρήστη την εγκατάσταση ενός εκ των δύο προγραμμάτων ανάλογα την περίπτωση. Φυσικά ο χρήστης μπορεί να αρνηθεί.

Με την εγκατάσταση των προγραμμάτων ακολουθεί ο απαραίτητος έλεγχος και ο καθαρισμός, και εφόσον ειδοποιηθεί ο χρήστης μέσω ειδοποίησης στο site για τις διεργασίες που πραγματοποίησε το πρόγραμμα, αυτό διαγράφεται αυτόματα. Μέχρι στιγμής τα δύο αυτά προγράμματα θα είναι διαθέσιμα για χρήση μόνο από Windows χρήστες.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.