Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Firefox OS, Το Λειτουργικό Σύστημα Της Mozilla Για Smartphones

Η Mozilla είναι γνωστό ότι αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones, το Boot to Gecko, και όπως φαίνεται τώρα παίρνει την τελική μορφή του.

Η Mozilla αποφάσισε να μετονομάσει το λειτουργικό από Boot to Gecko σε Firefox OS, ένα όνομα που θυμίζει το Chrome OS της Google, λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την οθόνη κλειδώματος του Firefox OS σε ένα Samsung Galaxy S II.

Το Mozilla Firefox OS βασίζεται στο πυρήνα του Android, το Linux, και μπορεί να τρέξει εφαρμογές ανεπτυγμένες με web γλώσσες προγραμματισμού (HTML5, JavaScript, CSS κτλ) και θα είναι συμβατές με οποιαδήποτε πλατφόρμα, οποιαδήποτε συσκευή και οποιονδήποτε web browser. Χονδρικά, όλα τα προγράμματα (κλήσεις, παιχνίδια, μηνύματα κτλ) θα είναι HTML5 ιστοσελίδες που μπορούν να ανοιχτούν και χωρίς να είναι αναγκαία η σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί κάποια συσκευή που θα τρέχει το Firefox OS, ωστόσο, ενδιαφέρον έχουν δείξει οι Alcatel και ZTE για να φτιάξουν οικονομικά (και όχι μόνο) smartphones με Firefox OS, η Qualcomm για τους Snapdragon επεξεργαστές, και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom, Sprint και Telefonica για την παροχή των συσκευών.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: