Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Fixstars 6000M: Ο Πρώτος 6TB SSD Για Laptops

Η Fixstars πρόλαβε κάθε μεγάλη εταιρία και ανακοίνωσε τον πρώτο SSD δίσκο με χωρητικότητα 6TB που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση. Η Fixstars είναι μια γιαπωνέζικη εταιρία η οποία παράγει κυρίως hardware για επιχειρήσεις.

Η εταιρία ανακοίνωσε τρεις δίσκους, τους 1000Μ, 3000Μ και 6000Μ. Οι πρώτοι δύο δίσκοι είναι κατασκευασμένοι με τεχνολογία στα 19nm και interface στα 6Gbps και έχουν χωρητικότητες 1ΤΒ και 3ΤΒ αντίστοιχα. Ωστόσο, ο πιο ενδιαφέρον είναι ο τρίτος ο οποίος διαθέτει μνήμες flash στα 15nm και έχει χωρητικότητα 6ΤΒ. Οι ταχύτητες ανάγνωσης αγγίζουν τα 540ΜΒ/s και εγγραφής τα 520ΜΒ/s, δηλαδή δεν ξεπερνάνε τις ταχύτητες των σημερινών SSD στα 6Gbps.

Όλοι οι δίσκοι είναι 2.5″ το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να ενσωματωθούν στα περισσότερα laptops και nettops (πχ Apple Mac Mini) που έχουν κυκλοφορήσει. Δυστυχώς οι τιμές παραμένουν αρκετά υψηλές, με τον 1000Μ που προσφέρει 1ΤΒ να κοστίζει $820. Ντεμπούτο στην αγορά θα κάνουν τον Ιούνιο.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: