Νέες Οθόνες Αφής Από Την Fujitsu, Νίωθεις Το Αντικείμενο Που Προβάλει

Νέες Οθόνες Αφής Από Την Fujitsu, Νίωθεις Το Αντικείμενο Που Προβάλει

Στην φετινή έκθεση MWC 2014, απαρατήρητη πέρασε μια σπουδαία και πρωτοποριακή πρόταση της Fujitsu σχετικά με τις οθόνες αφής. Με την τεχνολογία αυτή, ο χρήστης μπορεί να νιώσει την αφή του αντικειμένου που προβάλει η οθόνη. Η εταιρία είχε διαθέσιμο στην έκθεση ένα tablet που μπορούσε ο καθένας να νιώσει την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία.

Η τεχνολογία αυτή λοιπόν, είναι ουσιαστικά μια οθόνη αφής που δημιουργεί μια αίσθηση ολισθηρότητας ή τραχύτητας, ανάλογα με την εικόνα που απεικονίζει. Συγκεκριμένα, η Fujitsu διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί μια σειρά απτών αισθήσεων, είτε τραχύτητας είτε ολισθηρότητας, κάτι που μέχρι τώρα ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα να επιτευχθεί σε οθόνες αφής. Μέσω αυτής οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν αληθοφανείς απτές αισθήσεις, οι οποίες εφαρμόζονται στις εικόνες που προβάλλονται στην οθόνη.

Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας της συνέχισε δηλώνοντας:

Ενώ υπάρχουν ήδη τεχνολογίες που μιμούνται διάφορες υφές διοχετεύοντας στατικό ηλεκτρισμό στην οθόνη με τη βοήθεια δονήσεων, η Fujitsu Laboratories ανέπτυξε μια πρωτοποριακή τεχνολογία με την οποία χρησιμοποιούνται υπερηχητικές δονήσεις για να μεταφέρουν τις απτές αισθήσεις μέσω της αυξομείωσης της τριβής ανάμεσα του δαχτύλου του χρήστη και της οθόνης.

Η εταιρία για το μέλλον επιδιώκει την ευρεία χρήση αυτών των οθονών, οι οποίες θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στις διαδικτυακές αγορές αφού ο χρήστης θα μπορεί να δοκιμάσει την υφή του προϊόντος πριν το αγοράσει.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.