Η Google Εξαγόρασε Την Titan Aerospace Για Τα Μη-Επανδρωμένα Αεροσκάφη

Η Google Εξαγόρασε Την Titan Aerospace Για Τα Μη-Επανδρωμένα Αεροσκάφη

Η Google ανακοίνωσε την εξαγορά μιας ακόμα εταιρίας, μόνο που αυτή τη φορά είναι η Titan Aerospace που δεν ασχολείται με τη Πληροφορική. Η Titan Aerospace εξειδικεύεται σε αυτά που λέγονται drones, δηλαδή μη-επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Google άρπαξε την εταιρία μέσα από τα χέρια της Facebook η οποία μέσω drones ήθελε να ενισχύσει το πρόγραμμα Internet.org. Τα αεροσκάφη της Titan Aerospace φορτίζουν μέσω ηλιακών πάνελ και μπορούν έτσι για χρόνια να είναι στον ουρανό. Και οι δύο εταιρίες-κολοσσοί χρειάζονταν μη-επανδρωμένα αεροσκάφη για τις ανάγκες τους.

Πληροφορίες της εξαγοράς δεν έχουν αποκαλυφθεί στο κοινό. Σίγουρα δεν θα κόστισε λίγα στην αμερικάνικη εταιρία αλλά η τεχνογνωσία της Titan Aerospace θα βοηθήσει σε όλους τους τομείς του Google. Είτε θα βελτιώσει το Google Maps με τη παρακολούθηση των διαδρομών σε πραγματικό χρόνο για έκτακτα εμπόδια ή με τη προβολή καιρικών συνθηκών ή θα βοηθήσει στην εξέλιξη του προγράμματος Project Loon για παροχή ασύρματου διαδικτύου σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχει αυτή η παροχή (όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος στην Wall Street Journal). Η μαζική παραγωγή των drones θα ξεκινήσει μέσα στο 2015 και θα μπορούν να δίνουν 1Gbps Internet χάρις σε ειδικό εξοπλισμό.

Οι εργαζόμενοι της Titan Aerospace θα συνεχίσουν να εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Νέο Μεξικό και θα περιμένουν την έγκριση για πτήση των drones τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α (FAA), μια έγκριση που πιθανόν θα δοθεί μέσα στο 2015.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.