Η Google Εξαγόρασε Το Softcard Για Πληρωμές Μέσω Κινητού

Η Google Εξαγόρασε Το Softcard Για Πληρωμές Μέσω Κινητού

Ένας νέος ‘πόλεμος’ μεταξύ κολοσσών-εταιριών τεχνολογίας ξεκίνησε εξαιτίας της Apple και δεν είναι άλλος από τις πληρωμές μέσω κινητών. Η Apple λάνσαρε μέσα στο 2014 το Apple Pay, η Samsung τώρα θα κυκλοφορήσει το Galaxy S6 με το Samsung Pay που θα χρησιμοποιεί τη τεχνολογία της LoopPay που εξαγόρασε πριν λίγες μέρες και τώρα η Google ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει το Google Wallet μέσω του Softcard που εξαγόρασε.

Το Softcard, προηγουμένως γνωστό ως Isis, έχει κατασκευαστεί από τους παρόχους AT&T, Verizon και T-Mobile των ΗΠΑ και εξαιτίας της μεταξύ τους συμφωνίας, το Google Wallet δεν ερχόταν προ-εγκατεστημένο στα κινητά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστοι άνθρωποι να το γνωρίζουν και να το χρησιμοποιούν για τις πληρωμές τους. Τώρα όμως που η Google προχώρησε στην εξαγορά του τίποτα δεν τη σταματά από το να το εγκαθιστά μαζί με τις άλλες εφαρμογές της.

Το Softcard δημιουργήθηκε το 2010 και όπως το Google Wallet, το Apple Pay και το μελλοντικό Samsung Pay, βασίζεται στη τεχνολογία NFC για να επικοινωνήσει το κινητό με το τερματικό έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Η εταιρία του θα δημοσιεύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες πληροφορίες για το τί θα πρέπει να κάνουν οι υπάρχον χρήστες, αλλά το πιο λογικό είναι να μεταβούν στο Wallet για να συνεχίσουν από εκεί τα ψώνια τους. Το Wallet θα έρχεται προ-εγκατεστημένο στα κινητά που πωλούνται από τους παρόχους AT&T, Verizon και T-Mobile μέσα στο 2015 και σε όσα τρέχουν το KitKat ή νεότερη έκδοση του Android – δηλαδή σε κάθε Android smartphone στην αγορά θα το έχει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.