Η Google Εξαγοράζει Το Twitch Μέσω Του YouTube

Η Google Εξαγοράζει Το Twitch Μέσω Του YouTube

Google Twitch

Η Google φαίνεται πως προχώρησε σε μια ακόμη εξαγορά, αποκτώντας αυτή τη φορά τη δημοφιλή υπηρεσία video streaming Twitch. Οι φήμες για την συγκεκριμένη εξαγορά είχαν αρχίσει περίπου δυο μήνες πριν, αναφέροντας μάλιστα ότι η Google έχει σκοπό να ξοδέψει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Venture Beat, η εξαγορά πλέον έχει ολοκληρωθεί και απομένουν πλέον οι επίσημες δηλώσεις και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Το τμήμα του YouTube φαίνεται να έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη της εξαγοράς, καθώς σε αυτό θα υπάγεται το Twitch. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν επίσημα και το Twitch έχει την ανάλογη επιτυχία του YouTube -που μετά την εξαγορά του από την Google το 2006 για $1,65 δισ. η τιμή του εκτοξεύτηκε- η Google πλέον θα έχει την κυριαρχία στον τομέα του streaming video.

Η υπηρεσία Twitch ιδρύθηκε το 2011 από τους Justin Kan και Emmett Shear και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται σε ζωντανή μετάδοση τη δραστηριότητα τους σε Xbox One, PS4 και PC. Η υπηρεσία ξεκίνησε δυναμικά, καθώς μέσα στον πρώτο μήνα της λειτουργίας του αριθμούσε 3,2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και σήμερα ο αριθμός αυτός ξεπερνά τα 50 εκατ. μέλη, με το 1,1 εκατ. εξ αυτών να μεταδίδουν βίντεο τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία Sandvine, τον Μάρτιο, το Twitch αντιπροσώπευε το 1,35% της συνολικής κίνησης δεδομένων στο Διαδίκτυο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από τις δυο εταιρίες, αλλά όταν ανακοινωθεί η επιβεβαίωση της εξαγοράς θα σας ενημερώσουμε.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.