Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Im2Calories: Ο Αλγόριθμος Της Google Που Βρίσκει Τις Θερμίδες Των Φαγητών

Η Google ως γνωστόν έχει ομάδες που πειραματίζονται παράλληλα με διάφορα projects και μία από αυτές δουλεύει επάνω στο Im2Calories. Άλλες ομάδες δουλεύουν επάνω στο Google Hands Free για ανέπαφες πληρωμές χωρίς τη χρήση κινητού, στο Project Jacquard που κάνει τα ρούχα ‘έξυπνα,’ στο Project Soli που επιτρέπει το χειρισμό των κινητών με χειρονομίες στον αέρα, ακόμα και σε ανατριχιαστικά παιχνίδια που μιμούνται ανθρώπινες κινήσεις.

Το Im2Calories είναι ένας αλγόριθμος που αναλύει το βάθος των pixels μιας φωτογραφίας, αναλύει τα αποτελέσματα και τα συγκρίνει με μια μεγάλη βάση δεδομένων της Google και τέλος υπολογίζει τις θερμίδες ενός φαγητού ανάλογα το μέγεθός του. Ο χρήστης μπορεί να τραβήξει εκείνη τη στιγμή μια φωτογραφία ή μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες ακόμα και αν είναι σε χαμηλή ανάλυση, όπως αυτές που ανεβαίνουν στο Instagram.

Ο επιστήμονας και ερευνητής Kevin Murphy που δουλεύει στον αμερικάνικο κολοσσό έκανε επίδειξη στο συνέδριο Rework Deep Learning Summit στη Βοστόνη το Im2Calories και κατάφερε να υπολογίσει τις θερμίδες δύο αυγών, δύο τηγανιτών, τριών μπέικον και άλλων καρυκευμάτων που συνόδευαν το γεύμα. Το λογισμικό ακόμα δεν είναι τέλειο και ένα 20% των συνολικών προσπαθειών θα αποτύχει, αλλά ο ερευνητής αναφέρει πως στο μέλλον θα βελτιωθεί με τη χρήση.

Η Google προτίθεται να κυκλοφορήσει στο μέλλον μια εφαρμογή που θα υπολογίζει τις θερμίδες βασιζόμενη στο Im2Calories και για αυτό θα καταθέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έτσι ώστε να έχει τα δικαιώματα. Το πότε θα γίνει η κυκλοφορία του app παραμένει άγνωστο και ο Murphy δεν μπόρεσε να μας δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: