Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Google, LG Και Samsung Υπόσχονται Μηναία Updates Στο Android

Google Nexus 6

Η Google ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στο Android μηνιαίες ενημερώσεις λογισμικού που θα βελτιώνουν την ασφάλεια των συσκευών. Η Google θα στέλνει OTA (over-the-air) updates στα Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 και Nexus Player, και το ίδιο δήλωσαν ότι θα κάνουν LG και Samsung για τα δικά τους προϊόντα.

Ο αμερικάνικος κολοσσός πήρε αυτή την απόφαση μετά την αποκάλυψη του bug στο Stagefright – Stagefright ονομάζεται μια βασική βιβλιοθήκη του Android (γραμμένη σε C++) η οποία αναλαμβάνει την αναπαραγωγή πολυμεσικών αρχείων. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια των Android και εντοπίζεται στο 95% των συσκευών που τρέχουν το 2.2 (“Froyo”) ή νεότερη έκδοση! Με το bug αυτό, ο hacker μπορεί να αποστείλει ένα απλό MMS μήνυμα και -στις περισσότερες περιπτώσεις- να λάβει άμεσα πρόσβαση στη συσκευή του θύματος χωρίς το θύμα να το γνωρίζει.

Η Google έσπευσε διόρθωσε το bug, όμως η εταιρία Exodus Intelligence σχολίασε πως το τεσσάρων γραμμών patch που δημιουργήθηκε είναι εσφαλμένο και ότι δεν αρκεί για την λύση του προβλήματος. Δηλαδή ακόμα και όταν πάρουν update τα Android, οι χρήστες θα είναι εκτεθειμένοι και η Google θα πρέπει να γράψει ξανά ένα νέο patch. Πάντως, για να υπερασπιστεί τη φήμη της και να καθυσηχάσει τους χρήστες, η Google δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή πάνω από το 90% των Android συσκευών έχουν μια τεχνολογία με την ονομασία ASLR ενεργοποιημένη, η οποία προστατεύει τους χρήστες από αυτό το πρόβλημα. Έχουμε αποστείλει μια διόρθωση στους συνεργάτες μας για να προστατεύσουμε τους χρήστες, και τα Nexus 4/5/6/7/9/10 και Nexus Player θα λάβουν την ενημέρωση OTA μέσα στον Σεπτέμβριο.»

Ας ελπίσουμε ότι οι κατασκευάστριες και οι παρόχοι δεν θα αργούν να εγκρίνουν και να παρέχουν τις ενημερώσεις.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: