Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Google Και Microsoft Επίσημα Συμφιλιώνονται

Google και Microsoft έδωσαν τέλος στη διαμάχη τους και συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους δουλεύοντας μαζί. Εδώ και σχεδόν 5 χρόνια οι δύο αμερικάνικοι κολοσσοί ‘έτρεχαν’ στα δικαστήρια κατηγορώντας η μία την άλλη ότι έχει καταπατήσει ευρεσιτεχνίες της και μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποιον οριστικό ‘νικητή.’

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν η Microsoft κατέθεσε μια αγωγή έναντι της Motorola για παράβαση της υπόσχεσης της να χορηγήσει άδειες για πατέντες που η Microsoft χρησιμοποιεί στο Xbox. Το εφετείο δικαίωσε τη Microsoft. Η Microsoft τότε απαίτησε την απαγόρευση της πώλησης των κινητών της Motorola που χρησιμοποιούσαν το Microsoft ActiveSync στις ΗΠΑ, το δικαστήριο συμφώνησε, αλλά ποτέ δεν απαγορεύτηκαν. Όταν η Google εξαγόρασε τη Motorola οι ευρεσιτεχνίες της πέρασαν σε αυτή και τότε η Microsoft τα έβαλε με τις Android συσκευές. Περίπου 20 μηνύσεις είχαν κάνει οι δύο εταιρίες στις ΗΠΑ και τη Γερμανία αυτά τα 5 χρόνια.

Τώρα όμως οι εταιρίες αποφάσισαν να τα αφήσουν αυτά πίσω τους και ανακοίνωσαν από κοινού ότι θα δουλέψουν μαζί για να λύσουν τα ζητήματά τους αλλά και για να εξελιχθούν. Ανάφεραν ότι θα εργαστούν για τη ανάπτυξη ενός πρότυπου προβολής περιεχομένου το οποίο θα διαθέτει καλύτερη συμπίεση για να αυξήσει τις ταχύτητες λήψης και τη ποιότητα εικόνας και ήχου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σημαντικό ρόλο για αυτή τη συμφωνία είχαν οι δύο νέοι CEO των εταιριών, ο Satya Nadella της Microsoft και ο Sundar Pichai της Google (ανέλαβε τα ηνία τον Αύγουστο όταν ιδρύθηκε η Alphabet). Μάλιστα ο Nadella συνεχάρη δημοσίως τον Pichai.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: