Αυτός είναι ο νέος launcher της Google για τα επόμενα Nexus

Google Nexus 6P: Επίσημα Με Μεταλλικό Σώμα Στα $499

Το Android Police δημοσίευσε τα πρώτα GIF screenshots που δείχνουν τον νέο launcher που θα διαθέτουν τα επερχόμενα Nexus smartphones Marlin και Sailfish. Η Google φαίνεται να έχει κάνει διάφορες αλλαγές που θα ανανεώσουν τον launcher της και θα διαθέτει μια καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που βλέπουμε είναι η αφαίρεση της μπάρας αναζήτησης του Google. Πλέον, αντί για μπάρα, θα εμφανίζεται ένα tab που άμα το πατήσουμε θα εμφανίσει την μπάρα αναζήτησης. Χάρη σε αυτή την αλλαγή δεν θα εμφανίζεται συνεχώς η μπάρα που σε πολλούς δεν αρέσει, και επίσης θα μάθει σε όσους δεν το γνωρίζουν, το Google Now το οποίο εμφανίζει κάρτες με χρήσιμες πληροφορίες, όπως τον καιρό, σημαντικές ειδήσεις, οδηγίες για την δουλειά, νέα για την αγαπημένη αθλητική ομάδα κ.ά..

Nexus launcher Android 7.0 Nougat leak

Η δεύτερη αλλαγή που βλέπουμε είναι η αφαίρεση του εικονιδίου για την εμφάνιση του «συρταριού εφαρμογών» (app drawer), δηλαδή των εφαρμογών που έχουμε στο κινητό. Η Google προτίμησε να δώσει την αίσθηση ενός κανονικού συρταριού, οπότε για να εμφανίσουμε τις εγκατεστημένες εφαρμογές μας θα πρέπει να σύρουμε από τα κάτω προς τα πάνω. Η εταιρία έχει τοποθετήσει ένα βελάκι στο κάτω μέρος της οθόνης για να θυμίζει στους χρήστες ότι πρέπει να σύρουν για να το εμφανίσουν.

Nexus launcher Android 7.0 Nougat leak (2)

Ανοίγοντας το συρτάρι εφαρμογών, στο πάνω μέρος βρίσκουμε την μπάρα αναζήτησης εφαρμογών, και ακριβώς από κάτω τις τέσσερις κορυφαίες εφαρμογές που εμφανίζονται βάσει τη χρήση. Το συρτάρι είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της τωρινής έκδοσης του Google Now launcher.

Nexus launcher Android 7.0 Nougat leak (3)

Ακόμη, παρατηρούμε και κάποιες άλλες μικρές σχεδιαστικές αλλαγές για μια καλύτερη εμπειρία χρήσης, όπως ομαλότερες μεταβάσεις και νέο σχεδιασμό στους φακέλους.

Τέλος, διέρρευσαν τα προ-εγκατεστημένα wallpapers τα οποία μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.