Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Google OnHub: Ένα Απλοϊκό Router Αξίας $200

«the new way to Wi-Fi»

Η αλήθεια είναι ότι τα σημερινά routers είναι πολύπλοκα για όσους δεν γνωρίζουν πολλά από υπολογιστές. Όμως τώρα έρχεται η Google για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, μιας και η φιλοσοφία της είναι να δημιουργούν μινιμαλιστικά και πολύ απλά προϊόντα/υπηρεσίες για κάθε χρήστη.

Το Google OnHub είναι λοιπόν το πρώτο WiFi router της αμερικάνικης εταιρίας και εξωτερικά μοιάζει με μια λιτή συσκευή που μπορεί να βρίσκεται στο σαλόνι, και όχι κρυμμένη πίσω από έπιπλα. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη TP-LINK και για το σετάρισμά της απαιτείται η λήψη της εφαρμογής Google On που θα κυκλοφορήσει για Android και iOS.

Η Google υπόσχεται ότι η εγκατάσταση και η εύρεση προβλημάτων με το Google OnHub θα γίνονται πολύ εύκολα, θα σκανάρει κάθε 5 λεπτά και θα αλλάζει αυτόματα κανάλια συχνοτήτων για καλύτερη απόδοση, και θα λαμβάνει αυτόματα ενημερώσεις λογισμικού. Η εταιρία αναφέρει ότι στο μέλλον μπορεί να προστεθούν κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες λειτουργίες με OTA updates.

Το OnHub έχει κυκλικό σχεδιασμό σαν τη ψηφιακή βοηθό Amazon Echo και αυτό, σύμφωνα με τη Google, είναι καλύτερο για τη ‘διείσδυση’ του σήματος μέσα στο σπίτι. Ενσωματώνει 13 κεραίες, Bluetooth LE και υποστηρίζει 802.11ac και 5GHz Wi-Fi. Μάλιστα, υποστηρίζει και το Weave –τη πλατφόρμα για το Internet of Things της Google- κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον μπορεί να λειτουργήσει σαν το κεντρικό πυρήνα των ‘έξυπνων’ σπιτιών μας. Στο πίσω μέρος υπάρχει μονάχα μία θύρα Ethernet (gigabit) και μία USB 3.0, οπότε δεν απευθύνεται για απαιτητικούς χρήστες.

Το νέο router θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου με κόστος $199 στις Η.Π.Α. και Καναδά μέσω επιλεγμένων καταστημάτων και του Google Store. Λογικά θα αργήσουμε πολύ για να το δούμε και στην Ευρώπη. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η εταιρία αναμένεται να κυκλοφορήσει περισσότερα ‘On’ προϊόντα μέσα στους επόμενους μήνες, και η Asus είναι μία από τις συνεργαζόμενες εταιρίες που θα δημιουργήσει παρόμοια προϊόντα για χάρη της Google.


Μοιράσου το με τους φίλους σου: