Αποκαλύφθηκε Το Νέο Google Play Store Για Android

Αποκαλύφθηκε Το Νέο Google Play Store Για Android

Η Google ετοιμάζει μια τεράστια αναβάθμιση για το Google Play Store του Android και ο UI designer Kirill Grouchnikov που δουλεύει επάνω σε αυτό δημοσίευσε στο Google+ τις πρώτες εικόνες του. Όπως βλέπουμε, η νέα έκδοση έχει μια νέα οθόνη καλωσορίσματος για όταν ο χρήστης το ανοίγει πρώτη φορά και το κύριο μενού έχει επανασχεδιαστεί ριζικά δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο.

Το νέο Google Play Store είναι πιο απλό από ποτέ στη χρήση του. Πλέον θα έχει δύο κύριες κατηγορίες στην αρχική οθόνη, την «Εφαρμογές & Παιχνίδια» και την «Ψυχαγωγία.» Όπως καταλαβαίνετε, στη πρώτη κατηγορία βρίσκουμε όλα τις εφαρμογές και τα παιχνίδια και στη δεύτερη τα βιβλία, τη μουσική και τις ταινίες που πουλάει η Google στο κατάστημά της. Κάτω από τα κουμπιά των κατηγοριών υπάρχουν οι υποκατηγορίες, όπως «κορυφαία», «παιχνίδια», «μουσική» και «βιβλία», για να τα βρίσκει εύκολα ο χρήστης.

Πάνω από τις καρτέλες των κατηγοριών υπάρχει το λεγόμενο ‘carousel’ όπου εμφανίζεται επιλεγμένο και νέο περιεχόμενο που ξεχωρίζει στην κατηγορία. Οι ‘σελίδες’ των προϊόντων έχουν παραμείνει οι ίδιες. Τέλος, η Google έχει ενημερώσει και τους αλγόριθμους αναζήτησης για να εμφανίζει στον χρήστη πιο σχετικό περιεχόμενο ανάλογα τον όρο αναζήτησης και τις συνήθειες του, και επίσης πρόσθεσε ηλικιακό σύστημα ταξινόμησης για να βρίσκουν οι γονείς το κατάλληλο περιεχόμενο για τα παιδιά τους.

Ο Grouchnikov γράφει ότι θα κυκλοφορήσει «σύντομα» άρα αναμένουμε να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.