Η Google Γίνεται Πάροχος Κινητής Τηλεφωνίας Με Το Fi Network

Η Google Γίνεται Πάροχος Κινητής Τηλεφωνίας Με Το Fi Network

Και όμως, αυτό που ακούσαμε σαν απλή φήμη πριν μερικά χρόνια έγινε επίσημο, η Google με το Fi Network έγινε πάροχος κινητής τηλεφωνίας! Η Google πλέον δουλεύει σαν εικονικός πάροχος (MVNO) χρησιμοποιώντας τα δίκτυα και τις κεραίες που έχουν στήσει οι αντίπαλοι πάροχοι T-Mobile και τη Sprint.

Με το Fi Project η Google θέλει να αλλάξει τα δεδομένα των παρόχων καθώς όποιος είναι συνδρομητής της θα μπορείτε να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο είτε μέσω των LTE δικτύων είτε μέσω εκατομμυρίων δωρεάν και ανοιχτών WiFi hotspots που έχει εγκρίνει η ίδια. Μάλιστα ο κολοσσός έχει αναπτύξει μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει την σύνδεση σε περισσότερα από ένα Wi-Fi routers για γρηγορότερη λήψη δεδομένων. Όλα τα δεδομένα περνάνε μέσα από το νέο VPN της εταιρίας έτσι ώστε να κρυπτογραφούνται και ο χρήστης να μην φοβάται αν θα υποκλαπούν από τρίτους όσο είναι συνδεδεμένοι σε δημόσια WiFi δίκτυα.

Το δίκτυο Fi Network θα γίνει διαθέσιμο στις ΗΠΑ και για αυτό δουλεύει αποκλειστικά με συμβόλαια. Η βασική χρέωση του συνδρομητή είναι $20/μήνα και χρεώνεται $10 για κάθε GB δεδομένων που καταναλώνει – για παράδειγμα αν σε ένα μήνα ‘φάει’ 1GB δεδομένων ο λογαριασμός θα γράφει $30, αν είναι πάνω από 10GB τότε $120. Και αν καταναλωθούν λιγότερα GB από όσα χρησιμοποίησε ο χρήστης μέσα στον μήνα (πχ από τα 2GB αν χρησιμοποίησε τα 1.6GB) τότε επιστρέφεται ένας μέρος των χρημάτων. Μπορεί να ακούγεται για ακριβό δίκτυο, ωστόσο υπάρχουν απεριόριστα λεπτά ομιλίας και μηνύματα προς εθνικά δίκτυα, απεριόριστα μηνύματα προς παραλήπτες σε όλο το κόσμο, χαμηλές χρεώσεις για κλήσεις σε άλλη χώρα και υπάρχει κάλυψη σε παραπάνω από 120 χώρες.

Το νέο project της Google αφορά μόνο Android, και μέχρι στιγμής μόνο όσους έχουν το Nexus 6. Όσοι μένουν στις ΗΠΑ, έχουν Nexus 6 και ενδιαφέρονται για το Fi μπορούν να δηλώσουν εδώ αν θέλουν να είναι από τους πρώτες συνδρομητές.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.