Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Project Soli: Η Τεχνολογία Της Google Για Χειρισμό Κινητού Με Χειρονομίες

Η ομάδα ATAP (Advanced Technology and Projects) της Google παρουσίασε μια καινοτόμα τεχνολογία που αποκαλεί Project Soli στο Google I/O 2015. Με το project αυτό θέλει να καταστήσει δυνατή την επιλογή χειρισμού του κινητού, ή γενικά οποιασδήποτε συσκευής, μέσω χειρονομιών στον αέρα.

Για να το πετύχει αυτό, η ομάδα ATAP έφτιαξε μια wearable συσκευή στο μέγεθος ενός smartwatch η οποία ενσωματώνει ένα ραντάρ και αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χεριού. Το chip που αναγνωρίζει κίνηση, ταχύτητα και απόσταση αναπτύχθηκε μέσα σε 10 μήνες και στην αρχή είχε το μέγεθος υπολογιστή. Πλέον είναι αρκετά μικρό, στο μέγεθος ρολογιού, και λειτουργεί μέσα στο φάσμα των 60GHz και έως στα 10000 frames per seconds.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη τεχνολογία ο χρήστης μπορεί να αυξομειώσει την ένταση της συσκευής, να αλλάξει τραγούδι, να αλλάξει χρώματα σε εφαρμογή ζωγραφικής ή να μεγαλώσει το πινέλο στην ίδια εφαρμογή. Φυσικά θα αυξηθεί η λειτουργικότητά του μόλις κυκλοφορήσει η τελική έκδοση και έχουν πρόσβαση στα APIs οι προγραμματιστές. Ακόμα χρειάζεται δουλειά να γίνει αλλά φαίνεται πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το Project Soli στο παρακάτω βίντεο που ετοίμασε η εταιρία.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: