Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Google Ανακοίνωσε Το Project Tango, Ένα Smartphone Που Χαρτογραφεί Το Κόσμο Γύρω Του

Η Google σχεδίασε και ανέπτυξε ένα smartphone το οποίο μπορεί να μάθει και να χαρτογραφήσει τον κόσμο γύρω του. Η πρωτοβουλία της Google ονομάζεται Project Tango και είναι έτοιμη να ‘φύγει’ για τα χέρια των προγραμματιστών για να δουν τι μπορούν να κάνουν με αυτή τη τεχνολογία.

Η Google λέει πως το Project Tango μπορεί να μάθει τις διαστάσεις ενός δωματίου απλά περπατώντας μέσα σε αυτό. Ο σκοπός είναι ότι με τη δημιουργία ενός χάρτη του κόσμου, το τηλέφωνο της Google να μπορέσει τελικά να δώσει ακριβείς οδηγίες σε οποιοδήποτε σημείο.

Το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με μια 5άρα οθόνη, 2 αισθητήρες κάμερας, Android μαζί με κατάλληλο λογισμικό και αισθητήρες (όπως αισθητήρα βάθους) ώστε να πραγματοποιεί χιλιάδες 3D μετρήσεις το δευτερόλεπτο. Με τους αισθητήρες είναι σε θέση να εντοπίζει τη θέση του κινητού και το προσανατολισμό του σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργεί το τρισδιάστατο μοντέλο του χώρου γύρω σου. Η Google προς το παρόν ετοιμάζει 200 συσκευές για να τις δώσει σε ενδιαφερόμενους προγραμματιστές οι οποίοι πρέπει να κάνουν αίτηση εδώ. Οι τυχεροί θα το παραλάβουν από τις 14 Μαρτίου και μετά.

Με το Google Project Tango θα δούμε νέα παιχνίδια να εκμεταλλεύονται αυτή τη τεχνολογία και άλλες εφαρμογές που για παράδειγμα χαρτογραφούν τα καταστήματα για να βρίσκεις αμέσως το προϊόν που θες ή εφαρμογές που βοηθούν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης για να πάνε σε διάφορα μέρη που επιθυμούν.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: