Η Google Κυκλοφορεί Το Android 5.0 Lollipop, Το Νέο Gmail App Και Νέο Ημερολόγιο

Google Nexus 9: Επίσημα Το Νέο Tablet Της HTC

Google Nexus 9 with Android 5 Lollipop

Η Google ξεκίνησε την αναβάθμιση του Android στην έκδοση 5 Lollipop, καθώς και τις εφαρμογές της για το Gmail και το ημερολόγιο για να ταιριάζουν στη νέα έκδοση. Συγκεκριμένα για να ταιριάζουν στη γλώσσα σχεδιασμού Material Design στην οποία η Google βασίζει πλέον όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες της. Με το Material Design τα πράγματα έχουν γίνει επίπεδα, όμως υπάρχουν σκιές για να καταλαβαίνει ο χρήστης που μπορεί να πατήσει. Έχουν προστεθεί επίσης χρώματα και ωραία εφέ.

Η αναβάθμιση των Nexus συσκευών, των μοντέλων «Google Play Edition» και των Android One κινητών στο Android 5.0 Lollipop ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου αλλά μέχρι και τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου δεν υπήρχαν αναφορές για κάποιο μοντέλο που στη πραγματικότητα έχει αναβαθμιστεί επίσημα μέσω OTA. Το τι νέο φέρνει το Lollipop έχει γίνει γνωστό από το καλοκαίρι και πρακτικά προσφέρει: βελτιωμένη αυτονομία, μεγαλύτερες ταχύτητες, ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος, βελτιωμένες ειδοποιήσεις, διορθώνει το bug της κάμερας στο Nexus 5 και έχει βελτιωθεί δραματικά η ασφάλεια. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες στη σχετική είδηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Gmail 5 Tablet

Η ανανεωμένη εφαρμογή του Gmail φτάνει στην έκδοση 5.0 και πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στην εφαρμογή. Πλέον και αυτή η εφαρμογή βασίζεται στο Material Design και τώρα υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι άμα έχετε κάποιο δεύτερο email λογαριασμό στο Yahoo ή στο Outlook μπορείτε να το συνδέσετε κανονικά στο Gmail app. Το ενημερωμένο Gmail υποστηρίζει συσκευές με Android 4.0 ή νεότερη έκδοση αλλά δεν έγινε γνωστό αν το iOS app θα ενημερωθεί.

Τέλος, έχουμε το ενημερωμένο Google Calendar με Material Design. Μπορείτε να δείτε το νέο του γραφικό περιβάλλον στο παρακάτω βίντεο από τη Google.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι συσκευές που θα αναβαθμιστούν άμεσα στο Android 5.0 Lollipop είναι τα Nexus 4, 5, 7 (2012 και 2013) και 10, και τα μοντέλα Google Play Edition. Σίγουρα θα πάρουν αναβάθμιση και τα Moto της Motorola, τα κινητά του προγράμματος Android One, τα One της HTC, το One της OnePlus, τα Asus ZenPhone (μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα εδώ) και οι ναυαρχίδες της LG (μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα εδώ). Αν και δεν έχει γίνει επίσημο, διέρρευσε πως η Samsung θα αναβαθμίσει το TouchWiz και τα Galaxy S5 και S4 στο Lollipop.

Ενημέρωση: Η Google εννοούσε ότι κυκλοφόρησε τον κώδικα του Android 5 (AOSP). Αυτό σημαίνει ότι εταιρίες και προγραμματιστές μπορούν να τον κατεβάσουν, όμως δεν γνωρίζουμε πότε θα φτάσει στα κινητά η σχετική αναβάθμιση. Οι προγραμματιστές θα βρουν τον κώδικα για το Nexus 7 (2013) LTE ‘deb’, για το Nexus 7 (2013) Wifi ‘flo’ αλλά και για το Android TV.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.