Το Google Chrome για Android γίνεται ασφαλέστερο

Το Google Chrome για Android γίνεται ασφαλέστερο

Για χρόνια, το Google Safe Browsing προστάτευε δισεκατομμύρια χρήστες του Chrome browser για υπολογιστές από κακόβουλο και ανεπιθύμητο λογισμικό. Τώρα αυτό το χαρακτηριστικό ήρθε και στο Android, και συγκεκριμένα σε όλες τις συσκευές με τις υπηρεσίες της Google.

Όσοι λοιπόν έχετε κινητό ή tablet με το λογισμικό της Google προ-εγκατεστημένο, θα έχετε και το Safe Browsing γιατί ενσωματώθηκε αυτόματα στο Google Play Services (στην έκδοση 8.1). Έτσι την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τον browser Google Chrome για Android (έκδοση 46 ή νεότερη) και πέσετε σε έναν ιστότοπο με ύποπτο περιεχόμενο, ο Chrome θα σας ενημερώσει για το πρόβλημα, και μόνο αν είστε 100% σίγουροι ότι θέλετε να συνεχίσετε μπορείτε να φορτώσετε το site.

Για να επιβεβαιώσετε ότι το Google Safe Browsing είναι ενεργοποιημένο, ανοίξτε τον Google Chrome, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και πατήστε στο μενού Privacy. Η ομάδα που το ανέπτυξε αναφέρει ότι δεν καταναλώνει πολλούς πόρους του συστήματος, και ούτε πολλά δεδομένα. Επίσης, ο έλεγχος των ιστότοπων γίνεται με τη βοήθεια μιας βάσης δεδομένων η οποία ανανεώνεται συνεχώς, μιας και συνεχώς ανακαλύπτονται νέες απειλές.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.